tisdag 28 april 2009

När jag lix håller på så...

Titta så gräsligt det ser ut i groventrén...!
Usch! Det ska bli klickgolv och mörkbruna väggar där när det är klart.
Alla kläderna ska bort-bort-bort... det står ju sex garderober längst in där.
Å frysen behöver ju inte stå där!
Och detta ska bli stickrummet. Lite jobb är det ju faktiskt :-/

Trollet fick följa med oss hit, se så bekymrad han verkar vara.
Orkar vi med allt detta?... :-)

... To be continued!

Lite mer...

Dagens middag avnjöts runt grillringen - hamburgare med massor av gott pålägg. Mums!



Här syns nästan beachvolleyplanen som barnen längtar efter,
att den ska tina fram klart och nätet sättas upp!

Lekparken... tror dock att våra barn har hunnit bli för stora.
Men sjöutsikten är väl bra?


Bilder på boendeprojektet

Idag är det gråmulet väder men mycket mindre snö ute!
Jag ska ta kameran med mig och gå en sväng så jag kan visa er hur vi bor (och hur mycket jobb vi skaffat oss).
...
Bron ska byggas om, inga räcken och trappor åt tre håll.
Det gröna är nån form av blombänk och de grå pilarna betyder att fodren och
knutarna ska gråmålas... och runt fönstren betsas svart... :-)

Lilla garaget blir stickrum (eller sovrum om man så vill senare)


Bakom huset ska vi sätta upp markiser för att slippa värsta hettan inomhus,
och det blå visar var jag vill ha mina trädgårdshallon ;-)

Denna tjusiga byggnad ska väck!
Hellre då en dörr ut från tvättstugan... eller ingenting.
Vägen bak till slakteriet går ju förbi här. Det röda uthuset hoppas jag kan bli vitt också...

...

måndag 27 april 2009

Älskade regn

Idag regnar det som bara den och jag älskar det!!! Snön försvinner ju! Eftersom vi köpte huset med all snö som var på gården så såg vi inte riktigt allt "som det var". Nu kommer det fram det som gömts i snön :-)

Vi ska snart *äntligen* ha en gemensam städardag och röja ursinnigt. Sen ska jag få göra min efterlängtade ritning över trädgården. Lite ideér har jag redan, en rad med små träd mot vägen, buxbom vid entrén och trädgårdshallon på solsidan. Oj, vad jag längtar! Jordgubbar, potatisar, sallad och rädisor ska också få en plats att växa på. Jag har fått paprikaplantor av min snälla granne och hoppas på god skörd.

Abba - more gold, spelas på stereon för fullt idag. Skivan fick jag av min käre son igår när jag fyllde år.

Det gör inget med lite regn...

fredag 24 april 2009

Projekt på gång

Nu är det "som vanligt" igen... Jag har tre nya stickprojekt på gång. Två handstickningar och en på maskin. Min lilla plastmaskin har fått flytta hit nu och står så snällt i köket och det är en njutning att äntligen få sticka på den igen.


Lustigt är att alla tre projekten är till samma mottagare. Hmm... brist på fantasi?

Stickningen jag skrev om sist, den där i fyra färger har jag lagt åt sidan. Det blev inte alls bra, kanske är det projektet mer lämpligt till maskinen?


Nu är det en "modular tomten jacket" som är på stickorna. Mönstret finns i Zimmerman´s bok "Knitting without tears". Modellen syftar visst på den svenska "elfen"... :-) Jag stickar den i blått Carolina Tweed. Den börjar väldigt tråkigt och enformigt, lägg upp 120m och sticka 40 ribbor. Alltså rätstickning 80v, innan det roliga börjar. Jag har hunnit kanske 12 ribbor så det är ju lite enformigt tugg kvar dit...


Det andra projektet är Yoke-koftan till baby i Marks & Kattens Eco baby ull. Det är mjukt och härligt garn men jag tycker att det delar sig för lätt när man stickar. Jag har trästickor men får koncentrera mig noga så jag inte delar maskorna. Har hunnit ca 7 cm på bakstycket. Längtar till det mönstrade oket då alla plaggdelarna ska stickas ihop och mönstret ska stickas. Jag valde de bruna tonerna, tycker det blir finare än grått till en baby.


Tredje projektet är en modifierad tomtenjacka. Jag gjorde om Zimmerman´s mönster till slätstickning och stickar varv istället för ribbor. Det blev inte alls så tokigt. Valde Järbo´s Ullgarn superwash i vitt till den. Igår hann jag göra allt utom ärmarna som ska plockas upp och stickas nedåt, vilket jag tror blir knepigt på maskinen. Bäst vore ju att sticka på strumpstickor så slipper man hela monteringen...




Bilden har jag lånat från Eric, så ska den se ut när den är klar...

Idag blir det en resa till stan. Läkarbesök på barnkliniken och diverse inhandling av byggmaterial. Vi köper det som finns lokalt, såklart, men de hade inte allt vi behövde. Ett skrivbord ska byggas av sparringskenor och vita laminerade skivor till yngste sonens rum, sen fattas det lite till mitt nya stickrum.

Trevlig helg!

tisdag 21 april 2009

Vårkänslor

Vilken härlig dag idag! Vårkänslorna kommer mer och mer och snart är det sommar igen. Det är härligt!

Jag började på en stickning igår. Ull, fyra färger och stickor 3,5. Det ska bli en present till en kommande liten bebis så jag tror inte det ska visas här ännu för de blivande föräldrarna brukar titta in här ibland... ;-)

Naaanting va jag längtar efter mina maskiner! Inte ens symaskinen har jag flyttat hit och det måste jag göra snart. Vi har en hel del kläder som behöver lagas. Tvättade upp barnens vinterjackor igår men de måste ju ha dem ett tag till innan det räcker med sommarjackor. Det är en jobbig period nu, när man inte riktigt vet hur varmt eller kallt det ska bli under dagen. Vi får väl köra med lager-på-lager?

Ha en härlig dag! Det ska jag fortsätta med... till och med jobbet känns kul i det här vädret :-))

lördag 18 april 2009

Kåta lockar

I helgen är det vårmarknad i Norsjö. Lördagskvällen brukar vara vikt åt dans på hotellet. Vi ska inte ut och svänga om utan drar oss istället ner till grillkåtan med grannarna. Grilla korv, kanske dricka en öl och bara slappa. Njuta av lördagskvällen utan att behöva klä upp sig till tänderna :-)

Vädret är verkligen passande!

Ha det gott ikväll alla ni andra.

fredag 17 april 2009

Värsta skvallret!

Nu är det så här att jag bor på en liten ort där det som "på alla andra små ställen" gillas att pratas om grannar/vänner/övriga. Dessutom har jag en ganska bra besöksräknare som visar vilka som besökt min blogg (det har de flesta om ni inte visste) så därför kommer jag INTE att skriva nåt som inte är riktat till mina stickvänner ute i landet. Min blogg är till för dem, fast jag ibland skriver lite mer personligt.

Jag har inte för avsikt att lämna ut något personligt om mig själv, min familj eller mina vänner. Min blogg är till för mina bloggkompisar samt de härliga stickvänner jag lärt känna genom åren. Tyvärr är det ju så, att några använder bloggandet som en kanal för att vädra sina åsikter om dittan och dattan, kanske kasta lite pikar åt olika håll och på så sätt hålla sig själv "alert och intressant"... De avsikterna har inte jag. Min blogg är ganska tråkig faktiskt om jag får säga det själv. Den får inte många timmar av min tid, men jag försöker skriva ibland för att behålla mina tappra läsare :-)

Jag bor som sagt på en liten ort, och även jag hör snacket på byn om "har du hört vad hon/han skrev i bloggen?" ...och ibland lite som "hur mår hon/han egentligen som det skrivs"? Min blogg är inte ett sånt ställe där uthängning och struntprat förekommer.

Så, kommer du hit bara av nyfikenhet så kan du sluta med det! Här har du inget att hitta... det finns andra ställen för dej att stilla den eviga nyfikenheten. Vill du veta nåt om mig så kom och fråga direkt istället :-) Det är ett mycket bättre sätt att få "färsk" och "äkta" information! Kanske inte samma som serveras på andra ställen?

Kära stickvänner och äkta bloggkompisar, jag vet att ni stannar kvar och för er ska jag inte sluta blogga!

Och du i närheten... gillar du min blogg och delar mina intressen så lämna gärna en kommentar! Sånt värmer ska du veta! Mina kära vänner lämnar även kommentarer direkt "per mun" och det är också okej... :-)

torsdag 16 april 2009

Påskbad och drömmar

Påskhelgen blev kanon! Superbra väder från lördagen så vi har bara varit ute, grillat, fiskat och kört skoter. Bad i tunna blev det också på slutet av helgen. Det tog en stund att göra tunnan i ordning efter övervintringen. Så härligt det var, bada varmt med ett ljummet regn som föll. Däremot var det inte lika roligt att köra hem, vägarna har tagit jättestryk av värmen som varit. Vi blev tvugna att lämna kvar husvagnen och hämta den morronen efter när vägen var frusen.

Barnen har åkt iväg på "påsklov" alla tre och vi ska hämta hem dem imorron. Det känns tomt men samtidigt välbehövligt. Det har varit en jobbig tid för hela familjen med flytten och allt annat som varit. Nu laddar vi batterierna och tar nya tag!

Jag planerar smått mitt nya stickrum. Måste räkna och se hur dyrt det blir med golvet och fönstren. Garageporten ska ju bort och jag vill helst ha in små, bruna fönster med spröjs så att det ser ut i stil som resten av huset. Får se om vi lyckas hitta såna nånstans. Känns lite tråkigt att slå igen väggen utan en liten fönsterglugg.

Idag är det städdag... försöker hålla ordning och reda när vi är så många som bor här. Det är inte det lättaste, särskilt inte med all smuts som följer med utifrån - och värre lär det bli när all snö smält.

Nä nu ska jag dra igång dammsugaren och vrida på stereon, kanske blir det den här?

torsdag 9 april 2009

Snart helg

Gammal bild men samma väder

Och det snöar! Idag igen...
Vi som har tänkt packa husvagnen och åka på minisemester. Fiska, grilla korv och glassa i solen. Tror nog vi väntar till imorron. Det skulle ju vara fint väder över påsken. Helgen är ju lång så det ska nog bli bättre.

Idag hade jag tänkt klara av städningen lite snabbt, putsa fönster och sånt. Det är två fönster som inte har fått gardiner än och fönstren var väl putsade senast för x antal år sen? Insidorna har jag fixat men det gick inte ta hela fönstren för det var kaaaallt ute då.

Hoppas solen kikar fram snart...

onsdag 8 april 2009

Massor att göra en tråkig dag

Idag är en sån där tråkigt-väder-dag. Jag hade tänkt ordna i alla våra garderober men det blev inte så enkelt som jag trodde. Vi har köpt hem skenor som man ska ha till Elfakorgarna men de passar inte in i nån av våra garderober. Skit. Jag vill hellre använda korgar som man kan dra ut istället för vanliga hyllor. Det finns gott om garderober här, nästan för många. Få se nu... femton på nedervåningen och fem på övervåningen. Den 21:a har vi burit ut i garaget till huggarkläder och sånt.

Men vi saknar en plats att hänga tvätten på. Torktumlare i all ära men det både kostar pengar och skrynklar/krymper den del plagg. Jag har ställt en ministällning i köket som får fungera provisoriskt tills vi ordnat linor.

Nu när vi har ett fungerande internet så är det helt plötsligt jättemycket som ska göras. Mailas brevsvar, bokföra och registrera fakturor och sånt. En del garnbeställningar har det också blivit på tre veckor. Det ska bli kul att få röja undan på skrivbordet och göra fint även där. Vi har inrett ett av sovrummen till kontor, där alla papper och pärmar förvaras och dataprogram/kablar mm. som annars varit svårt att hålla ordning på. Kopiatorn fick även den plats så det blev jättebra.

Nästa projekt efter köket blir groventrén. Vi funderade på att spika boasering för att få något så när underhållsfritt men det blir nog inte så. Det går nämligen vattenrör runt hela väggarna och de vill man helst inte röra i i onödan. Det får bli den kakaobruna väggfärgen jag köpt, med vitt tak och vita garderober. Det står sex garderober där inne nu och de har mörkblå luckor. Hua! Sen måste vi bara bestämma oss för hur vi ska ha golvet. Det är målat stengolv nu, med såna där flingor på så det är urjobbigt att skura. Klickgolv är ju fint, men hur fungerar det med alla blöta skor som kommer in där? Klinker känns dyrt, likaså korkmatta... det återstår att lösa.

Jag håller på att installera min mobil i Richards dator nu så jag kan lägga ut lite bilder(min går ju inte använda annat än till e-post) men det verkar gå trögt. Ska se om jag hittar programmet på internet, så fixar jag in lite bilder sen.

tisdag 7 april 2009

Flytt och stök

Idag fick vi äntligen internet att fungera! Det har tagit flera veckor, evigheter känns det som men nu fungerar det. En sak som är lite mysko... min bärbara dator kan jag använda och kolla mailen i Outlook Express men inte läsa websidor!?! Jag har provat uppdatera drivrutiner, systemåterställning och allt möjligt men det är hopplöst borta.

De andra datorerna funkar det på i alla fall så jag får väl klara mej, men inte att jag ger mig förrän jag räknat ut vars felet är.

Ja, Bea och alla andra som funderat... :-) vi har flyttat till Finnäs. Bestämde köpet i januari och vi har stökat och renoverat sen dess och nu har vi bott här ett tag. Det känns skitbra! Hela huset är uppfräschat och det mesta har vi gjort själva, fick hjälp med tapetseringen och läggning av ny matta i köket. Vi satte kaklet och fogade i fredags så nu väntar vi bara på kakellisten som är beställd. Då kan stängerna under köksskåpen sättas upp och köket blir klart!

Sovrummen fick klickgolv(inte på övervåningen för där är trägolv) och nästan alla väggar är ommålade i ljusa färger. Men visst känns det, både i kroppen och knoppen - flytten är långt ifrån klar men våra batterier behöver laddas först. Tänk vad mycket prylar och jox man samlar på sig?

Man borde nog flytta lite oftare än tioårsintervaller :-)

Livlig fantasi?

Är det rätt att skriva om vad som helst? Kan jag vräka ur mej vad som helst, utan att någon får möjlighet att försvara sig? Det finns många som skriver och har åsikter om allt möjligt, men vad är det som säger att det är det sanna?

Att klanka ner på sina nära och kära, helt öppet och utan att de ens vet om det - det tycker jag är rent ut sagt för jävligt. Arbetskamrater, släktingar och andra som stöts och blöts offentligt i en liten krets som tror sig "hänga med" i vad som händer.

Tycker jag nåt är fel, då säger jag det till den det berör. Tycker jag nåt är bra, så får mottagaren veta det av mig och inte via omvägar. Raka rör - ärlighet varar längst. De som känner mig vet att jag är ärlig. Ibland för mycket, men hellre det än att spela falskspel.

Tyvärr får vi en del frågor som vi inte kan svara på, ibland måste man kolla upp det närmare och kanske rota i lite smuts men svaren man får fram är inte alltid så trevliga. Så... vill du veta nåt så fråga den det berör. Raka frågor ger oftast raka svar, om motparten har rent mjöl i påsen vill säga...

Vi har i vår omgivning människor som ofta slänger ur sig fantasier om allt och alla. Det är egentligen ganska komiskt. Att grubbla över hur andra har det, fantisera ihop egna "sanningar" och ta för givet att det jag tror - det är sant. Förmodligen mår man skitdåligt själv när man gör så.

Det är synd om dem som får kängorna, särskilt som de inte vet om det själva utan alla runtomkring gör det istället.