torsdag 30 juli 2009

Nya bron


Igår påbörjades rivningen av vår gamla bro, den var inte i så bra skick faktiskt.


Så här såg det ut på förmiddagen idag

... och så här ser det ut nu när byggarna åkt hem. Vi måste köpa mera brädor för det ska vara trappsteg runt om hela. Premiärkoppen var jättegod på nya fina bron... :-)

Ikväll ska jag måla panel och hoppas att allt är färdigt i morgon.

Skönt!

Äppelskörd


Två av äppelträden bär frukt! De är inte så stora de stackarna, men jag hoppas de blir goda. Funderar över hur jag ska bära mig åt för att träden ska klara vintern... tips, någon?


måndag 27 juli 2009

Blöta hälsningar

Nu är vi hemma igen och har tillgång till dator! Det blev inte Ansia förrän fredag, vi åkte till Fällfors Camping istället. Ganska fint ställe, och så slapp älsklingen åka mellan hemmet och jobbet eftersom han jobbar där nu.

Det tog en j-a tid att ta sej dit i måndags. Jag hann bara köra två mil så tappade(!!!) jag ett hjul på husvagnen... det bara lossnade och åkte i en välda fart in i skogen. TUR att ingen mötte mig just då och fick det över sej! Lite spännande var det att köra undan från storvägen och koppla av vagnen med bara tre hjul på, men det gick! Det var bara att köra hem igen och fixa nytt däck och bultar. Usch... inte min favoritsyssla men en erfarenhet rikare blev man.

Ansia kom vi till i spöregn! Vägen dit var också väldigt blöt, väderprognosen hade sagt att det skulle sluta regna på lördag em så vi chansade och åkte. Det kändes så tråkigt att stanna hemma när vi planerat för denna helg hela sommaren. Inte kom det några längre uppehåll i regnandet.
Men så här i efterhand så hade vi kul ändå. Kollade på film, åkte till hotellet och badade/bastade under lördagen och det var jätteskönt.

Nu är det klädtvättning och städning som står på schemat, samt köra en vända till Fällfors och hämta hem älsklingen. I veckan får han köra mellan själv, men han har ingen bil där idag.

Får väl se om det dröjer en evighet innan nästa uppdatering igen :-)

fredag 17 juli 2009

Grusvägar i massor

Vi har varit ute och åkt ikväll, på vägar som jag aldrig tror att jag färdats på. Äldste sonen skulle till en kompis i Holmträsk, Åmsele. Kringelikrokväg dit, och en annan sidoväg hem... Vi hälsade på i Grantjärn, hos T och A fast vi egentligen tänkt oss till S och M, men de var inte hemma. Vilket vackert ställe!!! Underbart... och med kvällens väder var det perfekt!

Vi hann med en snabb visit i Arnberg också, hos pojkarnas faster. Just nu känns det synd att vi lånat ut båten. Den far till Norge imorron och blir borta en vecka, just när vädret känns så härligt. Men, vi fick låna ett substitut istället, så helt rådlösa är vi inte!

Om vädret är bra så drar vi till Ansia på måndag, jag och pojkarna. Motorveckan lockar, och så lite camping också. Vi har inte bott i husvagnen sen i påskas (om vi inte räknar i tisdags då vi sov över vid gamla huset).

Hoppas, hoppas att det blir fint så vi kan bada i älven. Det är nästan ett måste, åtminstone EN gång per sommar.

tisdag 14 juli 2009

Kort värmebölja

Dax för uppdatering ser jag...

Det blev ingen husvagnstur, grisarna vi hade beställt kom istället. Så nu har vi två små(!) paltar som springer runt och äter huur mycket som helst.

Värmen kom ju!!! Å vi åkte till Linköping, dottern och jag. Vi var där hela veckan när vädret var som varmast (inte några bad tyvärr). Åkte tåg gjorde vi, och besökte Ikea två gånger utan att handla just nånting. Det var hjulen till köksön vi var ute efter men utan framgång.

Hemma igen lagom till kallare väder. Nur ÄR det längesen vi badade i sjön, jag hoppas på den där ryssvärmen alla pratar om. Kanske lagom till beachen?

Hmm... vet inte om det hänt just nåt annat?