lördag 29 augusti 2009

Fart!!!

Byggandet går som en vals... igår blev all rördragning klar, varmvattenberedaren sitter nu i ett annat rum. Inte inkopplad ännu, vi vill först se om vi kan klara oss utan. (Det tror jag bestämt att vi gör!) Idag har innerväggen, bestående av väggisolering och gipsskivor kommit på plats, nu håller maken och en av våra snälla grannar på med att lägga in golvisoleringen och skivorna som ska bli underlaget på golvet. Vi har inte bestämt än om vi ska ha klickgolv(billigt) eller plastmatta.

Ikväll är vi faktiskt bortbjudna på middag!!! Va, åtta stycken är vi...
Peter(brorsan) har sin tjej här och dottern en kompis från stan men det var inga problem. Det var bara att komma.

Ljuuuuuvligt!

Tänk, att få slippa matlagningen ikväll!

See ya!

fredag 28 augusti 2009

Helt okej

Första skolveckan har gått jättebra. Barnen har varit jätteduktiga på att stiga upp sex varje morgon, och jag med! Vi har skärpt till oss lite grann innan så det inte skulle bli så jobbigt.

Jag har byggt om lite i kontoret, ändrat och donat så nu blev det jättebra! Sen så har jag putsat alla fönster nere också. (Det är inte kul, med fast spröjs och alla utom två öppningsbara - tio fönster). Ikväll blir det rördragning, eller rättare sagt röromdragning i lillgaraget som alldeles snart är mitt nya stickrum. Varmvattenberedaren som sitter där ska bort, jag tycker att vi kan gott elda oss varmvatten från värmepannan - det behövs ingen elektrisk.

Igår var jag och hjälpte M på jobbet med inventering. Det var faktiskt skitkul! Jag som hatade att inventera på min tygaffär, men hos andra är det mycket roligare... :-)

Helgen kommer nog att gå åt till byggnationer och röjning.

Ha de så gott!

måndag 24 augusti 2009

Skoldax

Så har barnen börjat skolan igen. Nya rutiner för en del av dem, äldsta dottern börjar gymnasiet, mellansonen högstadiet och minstingen börjar femte klass med en ny lärare. Hoppas de får kul idag då det blev så härligt väder. Jag har passat på att putsa fönsterna på skuggsidan. Får se om orken räcker runt hela huset. Det är några rutor...

Åkeriets månadsavslut är redan klart, nu håller vi tummarna för mycket jobb i vinter! Kanske inte jättemängder med snö utan även annan sorts jobb... :-)

När fönstren är putsade blir jag så himla sugen på nya gardiner! Jag har massvis, men inte så många jag tycker om fortfarande. Det blir ju så att man får sina favoriter, och nu i ett nytt hus kanske jag får upp ögonen för några av de andra?

Tjollerprat... ha det!

söndag 23 augusti 2009

Bla bla bla

Ja inte är man den bästa på att uppdatera sin blogg. Egentligen skulle jag inte ha nån... hur kul är det att läsa vad jag gjort de senaste dagarna?

Vi har i alla fall haft kräftskiva i helgen, byns årliga tradition. Det var trevligt och jättegott. Jag hade värmt våra kräftor enligt svärmors recept och det var även en del av de andra som tyckte det blev jättegott! Lördagskvällen blev lugn och skön, vi slappade framför teven och halv tio skull vi fått besök om det inte sett så dött ut... vi sov!

Min syster som bor hos oss nu framöver ett tag fick skjutsa brorsan på akuten tidigt imorse. Det blev vidare färd till Umeå och operation, han har varit hemma och varit sjuk sen i onsdags. Inte allvarligt men han är en sån som inte säger till i onödan. Vi "gamlern" sov bara gott då de drog iväg. Nu är de i alla fall på väg hem och jag hoppas det gick bra.

Nu blir det nypotatis och sill till middag!

måndag 17 augusti 2009

Ett projekt avslutat

Äntligen har jag målat klart! Det blev jättefint... Bortstökat framför huset så nu är det nästan okej att ta ett nytt "efterfoto". Solen skiner idag och det är skönt ute. Hoppas kvällen blir fin med, för nu ska jag dra iväg till stan. Känns väl sådär att sitta i bilen en sån här dag!

Lördagsjobbet gick jättebra! Det var jättekul, men visst kändes det i benen efter ett par timmar. Jag har vant mej av med att stå och gå hela dagarna på hårda golv. Kul var det i alla fall!

Det blev inget VM-stickande för mig, insåg att jag har inte tid. Det finns för mycket annat som jag måste göra istället. Hoppas kunna hänga på nån utmaning till hösten istället. Inget är så rogivande som att sitta framför teven med en stickning i händerna. Helst om det är mörkt och lite regnigt ute...

See ya!

fredag 14 augusti 2009

Fredagkväll tra la la

Måla, måla, måla... nu är det snart klart. Bara man slapp duggregnet! Bron är klar, sista varvet runt fönstren och lite blått är det som fattas. Fint blir det!

Maken gör fint runt huset också, finlirar med grävmaskinen. Allt gräs som sticker upp genom gruset ska bort! Vi har kommit fram till att vi inte ska ha nån blombänk under köksfönstret. Det är inte bra om det växer upp till panelen, då kan det bli fuktskada. Den får vara fristående på gräsmattan istället... typ nästa sommar :-)

Jobbade några timmar i förmiddags, oj vad kul det är! Imorron blir det heldag, hoppas på fint väder så vi får mycket folk.

Trevlig helg!

onsdag 12 augusti 2009

VM i stickning

Oj vad jag också skulle vilja vara med i VM i friidrottsstickning! Minns när barnen var små, jag satt i soffan och stickade varje ledig sekund. Till och med sporten fick vara på på teven. Fast mest var det barnprogram. Dora minns jag och Lissies bokbuss...

Det var tider det.

Starten går den femtonde, så jag hinner fundera ett par dagar till. Kolla länken i min lista
Det skulle vara kul!

Love you

Helnöjd!


Kylen urplockad och avstängd... det tar lång tid för iskakan att lossna. Tur att vi har en extrakyl i grovskafferiet. Jag har väntat med att handla hem mat så att det skulle bli lätt att avfrosta. Undrar om det är någon i huset som brukar lämna kylskåpsdörren öppen... typ jämt. OM det inte är så, då blir det dyrt att införskaffa ett nytt.
Uppdatering: Iskakan var 3cm tjock!!!

Idag har jag målat svart runt alla fönster på nedervåningen, med spröjs och allt. Vitt och fräscht på väggen... Gissa om det blev fint! Om vädret tillåter ska jag måla andra varvet imorgon och sen blir det till att fixa till det blå runt knutar och fönster(man spiller ju så när man slabbar färg). Sen(när maken målat balkongen som jag = höjdrädd, inte vågar) så är allt klart. Resten ska målas nästa sommar så vi hinner spara ihop lite slantar.
Förresten så stal vår hund Brons ett av mina två äpplen idag... Rött och grannt som det var fungerade det utmärkt som lekboll. Nu finns bara ett äpple kvar till min höstäppelpaj... :-(

Men, vilken glädje att myggen försvunnit!

måndag 10 augusti 2009

Da capo

Nu har vi en tjock isvägg i kylen igen!!! Vad sjutton är det för fel?
Termostaten står på lägsta möjliga(1) men ändå... det är ju inte många veckor sen jag avfrostade den.

Jag fattar ingenting!

Förra veckan när jag skulle steka några ägg så fattade jag först inte varför skalet var så himla hårt. Det gick inte att knäcka i skålen. Tror väl jag det när hela innehållet var genomfruset :-)

Avfrostning igen...

Härliga, effektiva dagar

Vilken underbart härlig vecka vi har haft! Sol och bad, och vaaaaarmt!!!

I fredags fick barnen äntligen hoppa och bada från båten. Det har nästan varit för kallt innan, det blev många dopp men mobilkameran är ju inte så snabb på avtryckaren (eller är det jag?) så bilderna blev så här:



"Nästan som i Turkiet" sa de överlyckligt! Där hoppade vi från en riktigt stor båt i det varma medelhavet...

På kvällen spelade vi improviserad beach volley på byns plan alldeles utanför vårat hus, avslutades med bad nere vid sjön. Superhärligt och sjukt varmt i vattnet.


Lördag fick jag äntligen garageporten igenbommad. Den till lilla garaget där jag ska få mitt nya stickrum. Farbror och kusiner kom hit och hjälpte till så vips var det fixat på bara några timmar. Vi grundmålade panelen och det blev så himla bra. På kvällen, efter vi ätit en väggfirarmiddag med arbetarna så tog vi båten på släpet och åkte till Norres. Farfar hade eldat i tunnan och ville vi skulle komma förbi och bada.


Även där blev båten en hoppbrygga för alla barnen. Oj, vad de tyckte det var kul. Jag, dottern och yngste sonen simmade in till land efteråt och det var en skön simtur.

Söndagen ägnades åt målning, brostolparna på våran nya fina bro blev blå, och garageväggen fick en vända vitfärg på sig. Dörrarna på framsidan har jag laserat svarta och det blev superfint! Det gamla bruna, solblekta är nu borta!


Tyvärr kom regnet ikväll och avbröt målandet, hoppas kunna fortsätta imorron. Hela framsidan på huset och balkongen ska målas vitt och fint.


Jag har också börjat på ett nytt "jobb". Det är kul och väldigt socialt behövligt. Helt underbart att få träffa en massa folk att prata med. Ska dit imorron också och jag längtar...

söndag 2 augusti 2009

Yummiesallad

Nu har jag gjort en schvajnigt god coleslawsallad. Vi var ute på sjön igår och skulle grilla fisk. Regnbåge i foliepaket, som våra kära grannar gjort iordning och hans goda sallad... Tidigare på eftermiddagen hade vi varit till Norres och lyckats få upp en regnbåge på ca 1 kilo. Vi fick också lite småfisk och en gädda men det blev grisarnas mat.

Tjöt efter receptet på salladen, både jag och maken men det fanns inget. Bara lite ihopplock men nu så har vi ätit ur "vår version".

Detta blir en stor sats:
½ vitkålshuvud
1 blomkålshuvud
2 gröna äpplen
1 liten rödlök

Strimla/hacka och blanda allt i en stor skål.

1 liten burk creme fraiche
ca 2msk majonnäs
ca 1msk senap
och lite salt och peppar(vit)

Blanda ihop geggan och rör ut den i salladen.
Superkanongott! (Till å med barnen gillar den)

Både till grillad fisk och till gästlådan vi åt till middag idag.

Å solen skiner hela dagen idag, nu ska vi iväg till badstranden för ett dopp!