fredag 20 november 2009

Jodå!

Oj vad jag är duktig på att uppdatera min blogg!!! Men kvar är jag!

Hela tio dagar sen sist, jag har hunnit med massor sen dess. Tiden har verkligen gått i en rasande fart. Nu har jag lite tråkigt och då kom jag på att det nog är dags att skriva litegrann.

Sitter på en skraltig buss mellan Lycksele och Umeå, på väg ner till Göteborg och hudvårdsutbildning. Det ska bli jätteintressant att få lära mer om de fantastiska produkterna jag fått börja jobba med. Nästan så jag längtar att börja om med hudvårsbehandlingar igen! Men bara nästan, får väl se om det håller i sig! Jag har upptäckt att det finns mycket lagrad information i min egen "hårddisk". Massor av det jag lärde mig för tio år sen sitter kvar, och inte mycket har förändrats sen dess. Huden är ju densamma förstås, men forskningen har gått lite framåt ändå.

Ska stråla ihop med mina kurskamrater i Umeå, sen ska vi byta från bussen till tåget i Sundsvall just före middnatt. Lång resa, hoppas på en god sömn på tåget ändå.

Sonens AIK-sockar blev ju klara, och jag har även hunnit sticka en pyttesocka till en liten kille. Bara en så länge, måste få prova den på honom och se om den blev rätt i storlek.

Boken "Hypnotisören" av Lars Kepler (pseudonym) började jag på för ett par dar sen och hade tänkt ha med på resan. Den var ruskigt, ruskigt spännande så jag läste ut den på en lång kväll och tidig morgon. Underbart bra! I klass med Stieg Larssons böcker faktiskt. Som tur var hade jag även fått hem Dan Browns senaste, så den startade jag med i onsdags. Har hunnit mer än hälften på den och den är jättespännande även den. OM jag skulle råka läsa ut den innan hemresan så tog jag med en reservpocket, Liam Norbergs bok som jag tyvärr inte kommer ihåg titeln på.

Nu ska jag se om vi inte är framme snart, långtråkig väg och ruskväder!

Ha en bra helg!

tisdag 10 november 2009

Tomtar och AIK-sockar

Så har sonens AIK-sockar blivit klara! Otroligt nöjd, inte egentligen över sockarna utan att det blev TVÅ stycken som är helt klara... Jag brukar ju allt som oftast skynda över till nästa projekt och det blir ensamma sockar liggandes i stickkorgen. Vi hade som vanligt syjunta i går men jag kände för att sticka i stället för tomtetovning.

Det skojades om utställning till skyltsöndagen igår, men jag tycker det var en bra idé! Ska kolla upp om det finns nånstans att ställa ut dem över den helgen. En av tjejerna gjorde ett mycket detaljerat tomtehuvud, med ögon, öron och världens sötaste näsa! Ska bli spännande att se det färdiga resultatet!

Nu är det snart dags för barnen att åka till skolan och jag ska lägga mig en kvart på spikmattan. Spela avslappningsmusiken som följde med och bara njuta innan jag sätter igång med dagens jobb som är att sy gardiner till ett företag här i närheten.

"Omnia vincit amor" - Kärleken övervinner allt!

fredag 6 november 2009

Home sweet home

Full fart har det varit sen vi kom hem i onsdags. Kurs i hudvård direkt på onsdagskvällen och torsdagen gick åt till en hel del ärenden, på kvällen hade jag min första visning hemma. Fotspa...det var jätteskönt! Dottern och jag gick igenom samma behandling på kvällen framför nån gala på MTV.

På förmiddagen idag hjälpte jag en av grannarna med att tvätta upp deras fd. vita rumssoffa med vattendammsugaren. Strålande resultat! Efter lunch lite ärenden och sen har vi varit borta på middag. Kom hem just lagom till att se utröstningen i Idol. Äntligen åkte rätt person ut, de andra är så mycket bättre.

Spikmattan är otroligt effektiv! Första veckan får man bara ligga tio minuter om dan, de första minuterna smärtar lite men sen...vilken skön känsla. Helt avslappnande! Man ska succesivt öka fem minuter per vecka tills man är uppe i ca. 40min. Vi köpte Shaktimattan på en hälsokostbutik och då följde det med en CD-skiva som jag tyvärr inte hunnit lyssna på än. Imorgon är det förhoppningsvis en ledig dag så då ska den på.

Höstmarknad imorgon. Det pratas om att det blir i liten skala i år, vi ska i alla fall åka in till samhället och gå en runda.

Pluggat har jag också hunnit med. Det är mycket läsning och som tur är så är det mesta repetition, jag gick en hel del kurser i ämnet för tio år sen. Oj, vad tiden går fort...

Nu lockar John Blund!

tisdag 3 november 2009

Spiken i mattan

Nu sitter vi på tåget mot Västerås, rent och fräscht i vagnen. Dottern sitter mitt emot mig och frestar med Ben & Jerrys chokladglass men jag är sååå nöjd med min flaska vatten!

Lilla pluttdatorn är himla bra att ha med sig. Tar ingen plats i väskan, det enda man kan tänka sig klaga över är väl batteritiden. Att kunna kolla sina mail känns riktigt lyxigt! Igår fick jag en inbjudan till Göteborg på konferens och kurs. Resa och boende ingår i kursavgiften på 110:- Tror nog att jag ska tacka ja! Då blir det en tågresa till denna månad. Har fått tillåtelse hemifrån att åka bort igen. Vilken underbar familj jag har!!!

Nog känns det i fötterna att man har avverkat någon mil dessa dagar. Vi har gått och gått och gått, men helt utan stress och måsten. Bara traskat dit näsan pekat. Innan vi åkte från stan så köpte vi spikmattan vi suktat efter, maken ville också testa den. Hoppas att det inte bara är reklamsnack man hört om den bara...

Trevliga Linköping

Igår gick vi på stan och det kändes som vi varit in i varenda affär innan vi var klara! Jag hittade billga doftljus på Lagerhaus, i en tebutik lösviktsteér i olika sorter som både luktade och smakade himmelskt gott! Tiimari hade också votivljus med doft men de var lite dyrare. Köpte en liten förpackning med Wine-doft. Egentligen letade jag febrilt efter doftpåsar, helst med doften Grapewine men det var stört omöjligt att hitta. Mot slutet av dagen kom vi in i en inredningsbutik som hette Makaroom. DÄR fanns det tre olika sorters doftpåsar. Köpte två som luktade någorlunda gott :-)

Sen gick vi på bio och såg Michael Jackson´s film "This is it". Dottern gillade den och jag, ja...den var sevärd men inte någon film direkt. Mest musik och videos.

Tänk att jag promenerade förbi fyra eller fem garnbutiker igår!!! Slank in i två av dem bara för att kika men klarade mig från att köpa nåt! Garnverket, GarnNetto och så två som jag inte kom ihåg namnet på. Där var en konkursutförsäljningsbutik i en källare också som var fylld av garner, dock mest tunna akrylgarner så där blev det inte heller nåt.

Nu väntar jag på dottern och vi ska kanske ut till Ikea en sväng om vi hinner. Sen blir det tåget tillbaka hemöver i kväll.