torsdag 28 januari 2010

Mera vantar

Mina vantar är klara, och jag har börjat på ett tredje(!) par... det är så lättsam stickning så jag tänker göra ett par till en granne som har hjälpt oss mycket. Hoppas han blir nöjd med ett par grönmelerade handskvantar.

Ikväll börjar jag om med hudvården efter juluppehållet. Det ska bli kul!

En kort uppdatering blev det idag, ha det gott!

onsdag 20 januari 2010

Mina skotervantar


Dam vs. Herr



Tänk så besviken man kan bli över ett garn... kolla så fina färgerna ser ut på nystanet och så blir det bara en tråkig randning på vanten! Men jag måste ju ändå sticka den andra, tror att storleken blir bra. Herrstorleken skulle ha 56m och jag lade upp 46m på min istället, samt att jag rundade toppen lite mer.

Nä, denna Raggifärg blev en besvikelse...

Handskvantar till maken


Klara, även detta paret. Att det ska vara så svårt att återuppta en stickning som legat till sig i garnkorgen? På detta paret hade jag kvar sista varven på en vante och tummen. Fort var det gjort, så nu kan jag sticka ett par till mig själv.

Garnet är Raggi från Marks & Kattens, strumpstickor 3½
Mönstret från boken "Vantar och muddar från norr", utgiven av Länshemslöjdskonsulenterna.

Fågelvantarna klara



Äntligen tog jag tag i det och stickade sista tummen. På syjuntan i måndags fäste jag trådarna och så helt plötsligt har jag ett par vantar jag kan använda!
Garnet är Juvel, 100% superwash och mönstret är ett gratismönster från Jorids strikkemönster.
På insidan av vantarna syns det som en upphöjd kant längs mitten, kom på att jag nog dragit trådarna lite för tajta mellan stickorna. Får komma ihåg det till nästa gång.

fredag 15 januari 2010

Bildbevis...

...behövs det?

Fågelvantarna är klara, och bara toppen på sista tummen i handskvantarna är ostickad.

Jag köpte faktiskt två nya nystan Raggi igår när jag handlade på ICA, kunde inte motstå den härliga karamellfärgen. Det ska bli handskvantar till mig! Funderar på om jag kan räkna om mönstret lite så de blir snävare, eller ska jag plocka bort några maskor...

Det får jag klura på ikväll framför teven - men INTE förrän jag är helt klar med första paret!

Nu ska jag iväg till stan en sväng, ska bara ringa banken och skälla för att allt arbete jag gjorde igår med betalningar gick åt skogen och det var faktiskt inte mitt fel.

torsdag 14 januari 2010

Nytt vs. UFO´s?

Nää... nu har jag gjort det igen! Börjat på en ny vantstickning innan mina ufo´s är klara. Det är hopplöst, jag hade ju bestämt mig för att göra dem klara först.

Nu ska jag utmana mig själv att sticka de stackars två tummarna som fattas. Jag ska göra det ikväll!!!

Vädret passar bra till stickning nu. Växlar mellan -3 och -25 upp och ner hela tiden. Det bästa vore om vi fick ha runt -10 ett par veckor. Önska kan man väl?

Julhelgen gick snabbt som bara den. Jag kom igång med maskinstickningen igen tack vare syrran som ville ha ett par mössor. Satt även och fingrade på tröjdelarna som ska bli en varm ulltröja till maken men kom inte längre...det får bli nästa gång!

Fråga mig gärna imorron om vantarna blev klara :-)