onsdag 24 februari 2010

Jorden är inte så stor

Den här dikten skrev jag av från hotellpärmen i Alanya, hittade samma nu i Hurghada. Det är så vackert skrivet och ger så mycket till eftertanke...jag var bara tvungen att ta in den igen.

Överallt jag rest har jag alltid känt mig välkommen och omhändertagen, alla är så måna om att vi ska ha det bra i deras land och att vi ska vilja komma tillbaka. Många goda vänner har jag mött och ett par av dem har jag fortfarande kontakt med via mail. En tjej jag mötte i Bulgarien för snart tre år sen och som nu gjort otaliga flytter över europa hör jag av ofta...tack Vessela!

När vi reser till ett annat land,
ska vi tänka på att det inte är
gjort efter våra bekvämligheter.
Det har blivit format under årtusenden
för att föda sin egen befolkning,
efter hur de lever och för att de
ska ha det bra.

När vi reser och kommer till nya
platser måste vi ta av vår hem-
uniform, släppa vårt vardags
beteende och våra krav och uppföra
oss som de gäster vi är i ett främmande
land. Den fascinerande omgivningen
ger oss ny kraft, vi vidgar våra vyer
och vi kanske lär oss något nytt
om livet.

Av Clifton Fadiman

tisdag 23 februari 2010

Helt enkelt underbart!

Hemma igen...har haft en helt underbar vecka i Hurghada, Egypten. Kanonbra väder och långa, lata dagar i solstolen och poolen. Jag har aldrig fått sån fin solbränna förr som jag har nu. Hoppas att den sitter kvar länge!

En dag åkte vi iväg på utflykt till ön Mahmya, för snorkling, havsbad och den omtalat goda lunchen. Helt klart värt pengarna...tänk så vackert det är att simma runt på vattenytan och se livet under vattnet. Fiskar i alla de möjliga färger och kristallklart vatten!! Jag blev frälst...var kan man ta dykcertifikat? :-)

Nånting annat som faktiskt slog snorklingen var helkroppsmassagen vi gjorde på lördagseftermiddagen. Hela kroppen fick skön massage, oljemassage även på huvudet och det bästa var under fötterna!!! Lite svårt bara att tvätta ur oljan som ville stanna kvar i mitt hår, som tyvärr är lite för långt nu...

Åh, vad jag hoppas få komma tillbaka till detta ställe! Jag kan varmt rekommendera det, kanske hade vi otroligt tur men vårt hotell hade supergod mat och massor av olika rätter att välja på. Lunchbuffén vid poolen blev favoriten...där kunde man njuta av pizzaslice, grönsaker och olika grytor i bara badkläderna. Övriga resenärer som vi träffade var inte lika nöjda över sina hotell, så om du ska åka till Hurghada, bo på Sunrise Mamlouk Palace...the best!

Sista kvällen åkte vi in till "stan" med några nyfunna vänner, kvällen var mörk och varm så tyvärr upptäckte vi inte att det fanns massor med mosquitos(mygghellvittisar). De lät inte och var så små att man bara anade när de svävade förbi. Både jag och min reskompis sitter nu här hemma och kliar oss fördärvade på smalbenen...enda negativa med resan. Mitt högerben är alldeles styvt i skinnet av bett och kliande. Smörjer med papayacreme varvat med annat (desperados prövar allt) så jag får se om det lättar snart.

Tyvärr tog jag inte så många bilder, bara ett par men jag ska föra över dem till datorn så ni får se hur otroligt härligt vi hade det. Jag fick till och med en beställning på en tröja på semestern!?! Den ska skickas till en man i Devon, England. Jag träffade honom och hans fru ett par gånger och vi berättade vad vi jobbade med...kul!

Nya vänner, otroligt härligt väder och en helt underbar upplevelse alltså!

Väl hemma igen till kylan kom tröttheten...jag som hoppats på värsta energikicken. Men den kommer kanske imorron? :-))

fredag 12 februari 2010

Gasen i botten?

Idag har det verkligen varit full fart! Hade tänkt till stan men gav upp när vi hade -28 imorse... Gjorde istället bort en massa ärenden här hemma och jobbade undan många "småsaker". På em. blev det jobb hos M och jag kom hem vid halv sju.

Vad gör jag då? Jo, fortsätter som innan och sliter ut allt innehåll ur våra sex garderober i sovrummet. Sorterar, sorterar och slänger... barnen får pröva alla mina gamla kläder(som jag har sparat för jag kan ju nångång bli smal igen...?) och resten slänger jag all världens väg!

Imorron är det också fullspäckat schema som gäller. Mycket att jobba undan, en del pappersjobb också som inte går att spara.

På måndag lyfter jag mot nya mål...



Hurghada...hörde att de hade 38 grader varmt förra veckan, får se om det stämmer.

Puh! Tillbaka till klädhögen, sen väntar en film jag hyrde idag "Beck - I stormens öga"

onsdag 10 februari 2010

Skönsång och värme

Vi var på musikcafé igår i simhallens cafeteria. Knökfullt med folk och varmt så det förslog. Dottern sjöng tillsammans med hennes kompis och många av musikskolans elever visade upp vad de lärt sig. Imponerande! Många instrument spelades på, några spelade och sjöng samtidigt. Efteråt bjöds det på geléhjärtan, eftersom detta var ett arrangemang inom kärleksveckan som just nu pågår i vårt samhälle. Kul!

Synd bara att det krockade med en föreläsning på Medan som handlade om barns internetsurfande. Vi har iofs redan deltagit på motsvarande för en tid sen men nåt nytt kan ju ha kommit till? Barnen har då fattat detta med nätmobbing och brukar berätta för oss och visa när de ser nåt som verkar mindre bra...

Idag kliar det i fingrarna av längtan till stickrummet. Jag har fått en idé som är svår att släppa men jag tvivlar på att jag kommer att hinna med det i veckan. Fullt upp med arbetsuppgifter som ska göras och jag jobbar varje kväll nu för att få vara ledig nästa vecka och åka iväg på semester!!! Åh, vad härligt det ska bli...

onsdag 3 februari 2010

Sköna behandlingar i kylan

Idag har jag många roliga projekt, och sen till kvällen bär det iväg till makens kusin på hudvårdsvisning. Men innan dess ska jag och en vän testa Handspa som jag lärde mig på senaste kursen i Göteborg. Gissar att vi kör spabehandling på fötterna också, det kan vara skönt i denna kyla!

Vantarna till grannen är snart klara, bara tummarna kvar som jag håller på med nu. Funderar över vad jag ska sticka sen? Mina ufo´s lockar inte särskilt...det blir nog nåt annat. Satt och kikade runt lite på nätet igår och hittade några läckra modeller som jag kan sticka på stickmaskin så det kanske blir nåt sånt? Skulle vara jättekul om jag stickade nåt somrigt plagg till mig själv innan utlandsresan som snart är på G.

Nä, back to tumstickningen,
Ha en bra dag!

tisdag 2 februari 2010

Visdomständer och stickning

I november undersökte jag mina tänder hos tandläkaren. Fick en tid först i februari för att fixa till en trasig lagning och polering av en framtand. Det jag glömde var att jag även skulle dra ut en visdomstand som satt ivägen...det blev jag påmind om imorse när jag dök upp på folktandvården. Hur kunde jag glömma det?

Men tur var väl det, jag slapp oroa mig innan och tanden lossnade så snällt. Inte ens en liten bloddroppe kom fram. Första gången man prövat nåt så enkelt!

Å inga hål hade jag! Fick till och med beröm av tandläkaren...

Väl hemma igen hade jag tänkt kavla upp ärmarna och göra stora rensningen i mina garderober och annat tråkigt hushållsarbete. Vad hände?

Detta:


Mycket roligare, en dag som denna när snön yr runt husknutarna och det är tyst och lugnt hemma!
Får ta eftermiddagsskift istället kanske?

Andra paret


Så här blev mina handskvantar! Helt okej, fast jag ju förväntat mig lite annat mönster utifrån hur garnnystanet såg ut innan jag började.
Jag hör till dem som hatar att mäta när jag stickar, jag gjorde det på första vanten. Sedan har jag räknat varv...mycket snabbare och jag behöver inte hålla reda på nåt måttband heller.
Stickar 27 varv efter uppläggningskanten, markerar för tumme och sen 27 varv igen innan minskningen fram! Svisch, så är man klar...
Kom på att jag skulle lägga in en märktråd på tummens första varv, annars är det svårt att mäta då man inte riktigt ser var den börjar. 16varv och sen...klar igen!
Tredje paret är påbörjat...