måndag 31 maj 2010

Sommarens sötnosar



Årets sommargrisar har kommit idag, sex individer som redan visar sina olikheter. Ska bli riktigt kul att ha så många i år. Förra sommaren var första för oss så då tog vi bara två stycken. Delar arbete och kostnader med grannfamiljen som tur är. Dessa djur smiter ju gärna och då kan det vara bra att vara fler när de ska ledas in igen...hoppas att dessa sex också följs åt på utflykterna så de inte sprider sej runt hela byn!



Men det verkar farligt ute i hagen, dit vågar de sig inte än! Min favorit har svart huvud och svarta ringar på ryggen. Riktigt tjusig, den smet också när de skulle flyttas över till grishuset så varför inte ha den som trädgårdsgris?

onsdag 19 maj 2010

Sommar, sommar, sooommmar!

Idag har sommaren börjat för oss. Båten sjösatt och en liten kort tur i skön värme och spegelblankt vatten. Så himmelskt härligt!

Tänk så skönt när snön har försvunnit och gräset börjar bli grönt...ja, här uppe i norrland är vi lite sena. Den sista isen på sjön försvann igår, så vi säger att den rev den artonde maj i år.

Bilduppdatering 31/5
Äppelträden verkar ha klarat vintern bra, det knoppas fint och jag hoppas på fin tillväxt i år. Om det blir nån frukt är mindre viktigt, de plockas ju liks av hunden när det blir svagt röda. Hur lång tid tar det innan de är nog höga så vi får behålla dem tro?

Ögnade igenom bloggen som hastigast och upptäcker att jag inte har så många bilder...så himla tråkigt! Om jag nu lyckas skaka liv i den igen så ska jag bli bättre på att lägga in bilder också. Kan bli något roligare nu eftersom jag har en jättebra kamera i min nya mobil. Som dottern sa, den är till och med bättre än våra digitalkameror!

Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren alla!