söndag 27 juni 2010

Härliga sommar!

En sån fantastiskt fin midsommarhelg vi haft! Väderguden var med oss hela midsommarafton, det enda vi egentligen kan klaga på för övrigt är blåsten...igår kväll väntade vi på att det skulle mojna så vi kunde åka ut på sjön och dra not.

Det gick inte! Vi fick hitta på annat istället, satt nere hos grannarna vid sjön och åt stekt gädda på gott hembakt tunnbröd och rökt abborre. Därefter trotsade vi blåsten och åkte iväg tvärs över sjön till en sommarstuga och träffade några vänner. Det var mycket trevligt. På senare delen av kvällen skulle jag skjutsa hem dottern och en vän till henne då världens våg kom ivägen för båten(eller var det tvärtom) och jag blev duschad med lite väl kallt sjövatten!! Så går det när man sitter längst bak, de andra klarade sig rätt bra men blev nog lite blöta ändå...

Midsommaraftonen samlades vi tidigt på dagen och dukade långbord ute på gräsmattan. Knytislunch med köttbullar, sill och potatis. Efter det åkte vi alla 14 stycken ut på sjön med noten. Önskade vi skulle få lite god fisk att röka senare...tyvärr blev den enda fångsten tre gäddor(på andra dragningen) men de smakade ju gott så vi fick ju vara nöjda. När vi stannade till på Killingholmen ordnade vi en sk. "skattjakt" åt barnen, vi spände upp en filt mellan två träd mitt ute i skogen och de fick fiska upp varsin godispåse. Senare när vi gick en promenad till klätterträdet så frågade en av de små tjejerna vars den riktiga skattjakten var...? Hmm...vad säger man?

Sen när vi kom iland hade bästa Sara planerat en tipspromenad som vi roade oss med efter middagen som var grillat, så klart, och sen avslutade vi inne i huset med jordgubbstårta!!! Tyvärr var myggen för ettriga på kvällskvisten, annars hade vi nog suttit ute ett tag till.

Alla var nöjda och glada, allt hade gått enligt planerna och den utstakade "sockertillförseln" höll barnen på gott humör hela tiden. Tack alla vänner för en riktigt trevlig dag!

Dagen innan midsommarafton, eller kvällen rättare sagt, hade vi samling på holmen för den årliga städningen. Även då var vädret med oss och barnen premiärbadade allihopa, sen kurade de ihop sig hos oss vid brasan. Grillade korv och marschmallows och såg solen sänka sig ner över sjön. Dotterns nyfunna vän från nedre delen av landet har nog haft lite problem med nattsömnen, det blir ju aldrig mörkt här!?!

måndag 21 juni 2010

Skratt och gratis kaffe

Vi har varit på cirkus ikväll! Det var rätt många år sen senast och jag blev förvånad att killarna ville dit, trodde de var för stora för sånt.

Men så roligt det var, jättebra show! Bäst var nog spexandet av clownerna och sämst var hästarna...inte för att det var dåligt men yngste sonen kände direkt av sin allergi och ögonen började klia. Tur vi inte satt allra närmast!
Katterna var ganska fräna, tänk att det går lära dem såna konster som att häva sig med framtassarna längs en lina...coolt!
Men ordentlig träsmak fick man i baken, inga sköna fåtöljer med ryggstöd precis! Tur man fick gratis kaffe när allt annat kostade skjortan :-)
Till helgen ska vi ju fira midsommar, men var är värmen??? Hoppas vädergubbarna håller vad de lovar så vi får värma oss snart...

måndag 14 juni 2010

Vingel

Sommarlovets första dag...barnen hörs ha haft det tråkigt, men jag är tacksam för regnet. Det behövs verkligen! Jag har haft jobbarhelg och kom hem vid fyra i afton, så skönt att bara slappa en stund och slänga upp fötterna på bordet...två kvällar till sen är det helg igen!

Jag ska jobba hela sommaren och det känns jättebra! Har så tur att jag får göra det jag tycker är allra roligast, och alla trevliga människor man får träffa och vara social. Det har jag saknat allra mest sen jag stängde min butik för två år sen.

Om vädret blir bättre i slutet av veckan ska jag måla det röda förrådshuset, det ska bli vitt och blått precis som huset är. Har skaffat en "Quick brush" som jag längtar efter att få testa, har hört många positiva kommentarer om den. Jag som är lite höjdrädd också kanske vågar stå på en stege och måla med färgen hängandes bakpå ryggen istället för att vingla med en hink?

Ha det gott ikväll, här blir det nog till att slöa framför teven...

fredag 11 juni 2010

Knappskatten

Fick en fråga igår om jag hade några jeansknappar kvar från affären. Jo, det trodde jag nog men var??

Drog fram stora knappkartongen och grävde och grävde, till slut dök det upp en påse med ett par knappkartor. Den som söker han finner!


Tänk att jag en gång för inte så länge sen hade tänkt fotografera alla sorter och sätta ut dem till försäljning i min webshop...vilket tidskrävande projekt! Det är säkert ett hundratal sorter, tror jag köpte tre askar 1-literspåsar. Alla gick åt!
Så om nån behöver knappar, kom hit och dyk ner!

Krukindianen


Titta vilka fläckiga och fina fönster man får när man har en stor och nyfiken krukindian!! Eller hund kanske jag ska förtydliga. Och det är inte bara i köksfönstren, nä i vardagsrummet(han står i soffan och spanar hejvilt) och i syrummet. Köket och syrummet är på framsidan av huset dit han rusar när vi går ut och han inte får följa med...
Men istället för kladdet, kolla på mina omplanterade krukväxter som står i fönstren! Snälla, rara svägerskan kom hit igår och hjälpte mej med proffstips och handlag. Törs jag erkänna att det nog var två år sen de fick ny jord? Förra året var det ju flytt och sånt så jag glömde helt enkelt bort det, sen så är det så enkelt att hålla till ute på gräsmattan när värmen kommit.
Fräscht och fint i alla fönster...!

onsdag 9 juni 2010

Ett roligt minne


Fin bild fotad av Cissi

Midsommardagen 2008

En mycket uppfinningsrik person, eller flera(vet fortfarande inte vem) samordnade en mycket trevlig afton nere vid badplatsen. Ett par veckor innan fick vi en lapp i brevlådan att vi skulle infinna oss där, dag och tid, samt ta med ett par vänner. Stolar, nåt att grilla och dricka samt ett instrument eller liknande för lite "lägersång", det skulle vi ta med.

Folk droppade in, en efter en i en salig blandning. Folk man kände och de man inte kände alls men vilken lyckad kväll! Åh, så roligt vi hade!!

Några hade med gitarren, nån en banjo och jag hade med sångböcker. Det blev körsång, allsång och även solouppträdanden. Vädret var med oss hela kvällen!

Vad jag hoppas att nån får en sån här idé igen!!!
(Och att det kommer fram vem som klurade ut det förra gången)

tisdag 8 juni 2010

Hormoner

Brons besökte veterinären förra veckan. Det var dags för vaccinering och vi passade då på att ge honom en sk. kastreringsspruta. Det gör man för att se om en "riktig" kastrering kan hjälpa honom. Han är otroligt orolig när nån tik löper, äter dåligt och så har han visat sig för mycket herre på täppan när han möter andra hanhundar...



Effekt skulle visa sig efter ett par dagar, men hittills är det enda vi märkt av att han sover, vilar, går ut och kissar, kommer in och sover igen. Veterinären sa också att han kunde bli mer hungrig och öka i vikt, vilket han absolut inte behöver. Är redan lite för mullig för att vara vorsteh.

Men kanske det löser sig, nu får ju grisarna alla matrester och han får hålla tillgodo med sitt torrfoder.



Och bekvämt ska det vara också! Kudde i soffan eller allra helst i en obäddad säng! Då trivs han som bäst. Inte speciellt trevligt för oss, när han går ut sina korta svängar lyckas han alltid promenera förbi lägdorna här ute där bonden gödslat med koskit!
Många duschningar och tvätt av sängkläder blir det. Funderar på om det är enklare tvätta det stora sängöverkastet eller allt sänglinne?
I går morse vaknade vi klockan fyra av att det var ordentligt kallt inne. Då hade käre Brons upptäckt att dörren till groventrén var olåst så då kunde han gå ut själv. Sen när han går in tar han alltid "stora" dörren...alltså var båda dörrarna öppna på vid gavel, och han själv hade gått upp och lagt sig på övervåningen för där var det ju varmare...
Man kan ju inte bli arg, men önskar att han kunde lära sig stänga dörrarna också!

Blått till en kille

Efter ett besök hos mamma och bläddrande i veckotidningar hittade jag ett fint mönster på en babytröja. Rätt garn hade jag inte hemma, men ett bra alternativ. Vital Superwash i marinblått.



Satte igång genast samma kväll och det var otroligt roligt att sticka! Enkelt mönster med en annorlunda kant nertill, men oj vad det gick undan! Det känns gå så lätt med bambustickorna också, gillar dem!



Nästan hela bakstycket är nu klart och jag längtar tills alla delarna är klara och ihopsydda så jag får blocka och se om storleken blir den rätta. Stickar efter mönstret 1-2 år men med denna resår ser det väldigt litet ut...