söndag 27 mars 2011

Bio ikväll



















Vi drar till stan ikväll för att se den här filmen. Den visades här hemma i fredags men då hann vi inte hem i tid. Synd att det bara var ett tillfälle.

Åter till doften av popcorn och prasslande i gottepåsar med min flaska mineralvatten :-)

lördag 26 mars 2011

Soooool!

Så himla härligt väder vi har nu...det känns synd att vara inne en sån här dag men jag bara måste få testa att göra denna först.

Ska ut på min promenad senare idag, jag har faktiskt haft två dagars vila då jag fick så himla ont i ena stortån. Får nog börja med lite mer försiktighet så här i början av "gångarkarriären".

Förresten, igår fick jag på mig mina gamla jeans!!! Yes!!!

onsdag 23 mars 2011

Jag har vägt mig nu...

Känns som att det var dags att göra en plan för resten av min viktresa och då är det nog bra om man vet var man står. Nu vet jag att jag gått ner 31kg sen jag började. Det känns HÄRLIGT! Gissa om jag var trött på att vara en tjockis?

Är ännu mera taggad nu att ta det sista...:-)

tisdag 22 mars 2011

Nytt löfte

Min andra utmaning har börjat. Motion! Att gå på promenad är ju inte jobbigt alls men fy vad det känns i ben, rygg och fötter...jag är ju inte van detta :-)
I söndags lovade jag en vän att verkligen satsa på att komma igång, att gå en timme varje morron(innan jag får börja med nåt annat) och det gick bra igår. Gick en halvtimme hemifrån och sen tillbaka igen. Idag skulle jag gå samma sträcka men gruvade mig läääääääänge innan. Inte för att det var jobbigt utan för att det blåste ordentligt, både isfläckar och geggamojja på grusvägen. Tänkte nästan ersätta promenaden med en tur på motionscykeln istället.

Tjurskallen vann. Jag klädde på mig och gick iväg. En ny(gammal) ljudbok i öronen och bestämda steg. Hann inte långt förrän jag kände av mina ryggmuskler!?! Hur sjutton kan de ömma bara av en promenad? Men det gjorde inte ont utan kändes bara sporrande. Samma vända som igår gick bra, så himla skönt det är när man kommer hem igen och känns nöjd! Dock skavsår på vänstertårna och skitiga skor. Täckisarna hade jag nålat upp så de inte skulle släpa på vägen :-)
Imorron tar jag bilen ut till asfaltvägen och börjar där. Så det så!

Nu har jag fått tag på garnet till tröjan nedan, ska faktiskt testa om jag kan sticka den på maskinen själv men först måste jag avsluta de tröjor jag håller på med innan jag kopplar om.

Umeå och gipsborttagning för dottern väntar imorron...

Ljudboken? Mord.net...avslutade vid hemkomsten och nu längtar jag till att höra fortsättningen på nästa promenad för jag ska INTE lyssna annars.

onsdag 16 mars 2011

Å ja e gla ida...

Glädjen över att rymmas i normalstora kläder...:-)

Vill ha!!!



















Finns med i senaste Allers stickbilaga. Har redan fixat fram var jag hittar garnet och en snäll vän som kanske kan sticka den åt mig...mitt tålamod räcker inte till för treans sticknålar och en helt handstickad tröja.

måndag 14 mars 2011

Sol ute, inne, i hjärta och sinne!

Tiden går...jag har faktiskt hunnit med en del fast jag verkar ha gått i ide här! Sjukhusvistelsen i början av februari gick bra, vi fick åka hem på fredagen med kryckor och bara lite värk. Förmodligen var det svullnaden och trångt gips i början för sen har det gått jättebra. Hon har hunnit byta gips en gång och i slutet av mars är det dags att testa om det går bra att gå utan gipset. Nu stegar hon på nästan som vanligt med en speciell gipstoffel på foten.















Jag hade med mig tre nystan av Raggis rosa nyans och stickade en matchande fuskpolo till denna superbamsiga gipssocka! (Hon har i vanliga fall storlek 35) Näst sista dagen hade jag inget mer att sticka av så då gjorde jag en snabb utflykt till Hemflit nere på stan och köpte en stor påse med Eskimo. Oj, oj, oj...jag har ju massor med garn hemma "men inte just den här sorten" som jag brukar säga!

För ett par år sen stickade jag just den här modellen men i lite andra färger och nu så ville jag göra en till som jag kan ha efter att ha tappat ett antal kilon. Under sportlovet förra veckan hade jag med mig stickningen till husvagnen och nu är den nästan färdigstickad. Toppen på en ärm samt polokragen fattas men det går ju himmelskt fort med nians stickor! Längtar dock inte efter att fästa alla garnstumpar...:-(

Kilona ja, det går fortfarande bra! Nu har jag de tio veckorna jag bestämde mig för vid nyår avklarade och har bestämt mig för att fortsätta lite till...det fungerar ju hur bra som helst! Jag bakar och lagar mat till övriga familjen och tar mina tre shakes om dagen och en massa vatten. Och kaffe. Och snus. Då klarar jag mej fint! Eftersom jag inte vill väga mig(eller veta vikten rättare sagt) har jag blundat då jag stått på vågen och maken har fått hålla kollen istället. Vet bara jag tappat mer än hälften av min övervikt och är taggad till tusen.

Det SKA gå bra! :-)