onsdag 24 november 2010

Karin och Kerstin

Två systrar som flyttat in hos oss. Den ena mer vild än den andra. Ganska duktiga på att göra konster, stå på bakbenen och tigga godsaker tex.

Kerstin är den långhåriga, hon klättrar uppför oss och sätter sig på axeln om vi lockar med nåt gott. Karin är mer försiktig av sig men hon kan också klättra om hon vill.



Kerstin är väldigt bestämd, vill hon komma in i stickrummet och köra racer i min garnsnurra så gör hon det. På ett sätt eller ett annat, tjurigare katt har jag aldrig träffat. Har en liten hög med moulinégarn som måste sättas tillbaka på rätt "pinne" igen vilket är tråkigare än tråkigast...tror jag väntar och ser om det blir nån mer runda där för henne.

Får försöka se till att hålla dörren stängd, speciellt som det är ordning och reda nu. Idag ska jag ta mig an mina restgarnslådor. Har lyckats blanda "oöppnade" nystan med "öppnade" och där finns också halvklara och klara mössor och sånt.

Julmusik strömmar ur högtalarna samtidigt...

tisdag 23 november 2010

Ett steg på väg

Ja då har jag lärt mej flytta bilder från mobilkameran till datorn!! Så himla fiffigt, då behöver jag ju inte leta febrilt efter kameraladdaren...

Som sagt tidigare så har jag lyckats producera en del i höst. Fast inga stora projekt, "bara" vantar och sockor. Faller ju pladask när jag ser en härlig färg på mitt favoritgarn Raggi och det är ju lättare att hålla garninköpsförbudet när det är extrapris?

Jag har agerat sticklärare på en ABF-kurs i höst och det är så himla roligt. Blir så inspirerad själv när man pratar garn, mönster, tekniker och sånt. Tack härliga tjejer! Hade dem på besök här ikväll i mitt nyrensade stickrum. Tur att jag fick en anledning att röja upp och sortera lite. Det blir så mycket roligare att vara där och jobba sen. Påbörjade en utsortering för en tid sen och fick ihop fyra-fem sopsäckar fulla med garnpåsar som jag säljer vrålbilligt...


Några påsar blev det, och mer ska rensas.

Men rackarns vad jag får ideér...tänkvadjagskullekunnagörameddethär, suck!

lördag 6 november 2010

EkoEkoEko...

Det var då rackarns svårt att sköta den här bloggen! Jag har varit väldigt flitig med stickorna, många färdiga projekt har jag hunnit med.

Faktiskt så letade jag efter laddaren till kameran idag, just för att ta några bilder på allt. Hittade den...inte!

Försöker igen senare. Om ytterligare en månad kanske?

Ha en god helg!