torsdag 17 september 2009

På bordet idag

Köttfärssås gjord på färsk älgfärs, malen idag. Med bacon, champinjoner, lök och tomater. Grädde också förstås. Helt GI-vänligt utan mjöl.

Funderar på om det blir bra om man kokar köttbenen ofrysta? Kanske jag blandar ihop det med laxen, som inte ska gravas om den är ofryst...

Well, vi får väl se om resultatet blir ok!

2 hälsningar:

Mia stickar sa...

Här blev det gryta på nyskurna älgköttsbitar med grönpeppar senap grädde och avrett med majzenamjöl, mums!

Mia stickar sa...

Det är eget hopkok. Ca 400g älggrytbitar som brynes saltas och peppras och läggs i en gryta , puttra länge. Smaksätt sen med 12-13 grovkrossade grönpepparkorn, en redig tesked dijonsenap, en skvätt kalvfond, och en trea grädde. Smaka av om mer grönpeppar behövs! Red av med majzenamjöl. Den är jättegod den grytan. Ris och brockoli till (rödvin som dryck är heller aldrig fel!).