tisdag 8 juni 2010

Hormoner

Brons besökte veterinären förra veckan. Det var dags för vaccinering och vi passade då på att ge honom en sk. kastreringsspruta. Det gör man för att se om en "riktig" kastrering kan hjälpa honom. Han är otroligt orolig när nån tik löper, äter dåligt och så har han visat sig för mycket herre på täppan när han möter andra hanhundar...



Effekt skulle visa sig efter ett par dagar, men hittills är det enda vi märkt av att han sover, vilar, går ut och kissar, kommer in och sover igen. Veterinären sa också att han kunde bli mer hungrig och öka i vikt, vilket han absolut inte behöver. Är redan lite för mullig för att vara vorsteh.

Men kanske det löser sig, nu får ju grisarna alla matrester och han får hålla tillgodo med sitt torrfoder.



Och bekvämt ska det vara också! Kudde i soffan eller allra helst i en obäddad säng! Då trivs han som bäst. Inte speciellt trevligt för oss, när han går ut sina korta svängar lyckas han alltid promenera förbi lägdorna här ute där bonden gödslat med koskit!
Många duschningar och tvätt av sängkläder blir det. Funderar på om det är enklare tvätta det stora sängöverkastet eller allt sänglinne?
I går morse vaknade vi klockan fyra av att det var ordentligt kallt inne. Då hade käre Brons upptäckt att dörren till groventrén var olåst så då kunde han gå ut själv. Sen när han går in tar han alltid "stora" dörren...alltså var båda dörrarna öppna på vid gavel, och han själv hade gått upp och lagt sig på övervåningen för där var det ju varmare...
Man kan ju inte bli arg, men önskar att han kunde lära sig stänga dörrarna också!

0 hälsningar: