söndag 27 juni 2010

Härliga sommar!

En sån fantastiskt fin midsommarhelg vi haft! Väderguden var med oss hela midsommarafton, det enda vi egentligen kan klaga på för övrigt är blåsten...igår kväll väntade vi på att det skulle mojna så vi kunde åka ut på sjön och dra not.

Det gick inte! Vi fick hitta på annat istället, satt nere hos grannarna vid sjön och åt stekt gädda på gott hembakt tunnbröd och rökt abborre. Därefter trotsade vi blåsten och åkte iväg tvärs över sjön till en sommarstuga och träffade några vänner. Det var mycket trevligt. På senare delen av kvällen skulle jag skjutsa hem dottern och en vän till henne då världens våg kom ivägen för båten(eller var det tvärtom) och jag blev duschad med lite väl kallt sjövatten!! Så går det när man sitter längst bak, de andra klarade sig rätt bra men blev nog lite blöta ändå...

Midsommaraftonen samlades vi tidigt på dagen och dukade långbord ute på gräsmattan. Knytislunch med köttbullar, sill och potatis. Efter det åkte vi alla 14 stycken ut på sjön med noten. Önskade vi skulle få lite god fisk att röka senare...tyvärr blev den enda fångsten tre gäddor(på andra dragningen) men de smakade ju gott så vi fick ju vara nöjda. När vi stannade till på Killingholmen ordnade vi en sk. "skattjakt" åt barnen, vi spände upp en filt mellan två träd mitt ute i skogen och de fick fiska upp varsin godispåse. Senare när vi gick en promenad till klätterträdet så frågade en av de små tjejerna vars den riktiga skattjakten var...? Hmm...vad säger man?

Sen när vi kom iland hade bästa Sara planerat en tipspromenad som vi roade oss med efter middagen som var grillat, så klart, och sen avslutade vi inne i huset med jordgubbstårta!!! Tyvärr var myggen för ettriga på kvällskvisten, annars hade vi nog suttit ute ett tag till.

Alla var nöjda och glada, allt hade gått enligt planerna och den utstakade "sockertillförseln" höll barnen på gott humör hela tiden. Tack alla vänner för en riktigt trevlig dag!

Dagen innan midsommarafton, eller kvällen rättare sagt, hade vi samling på holmen för den årliga städningen. Även då var vädret med oss och barnen premiärbadade allihopa, sen kurade de ihop sig hos oss vid brasan. Grillade korv och marschmallows och såg solen sänka sig ner över sjön. Dotterns nyfunna vän från nedre delen av landet har nog haft lite problem med nattsömnen, det blir ju aldrig mörkt här!?!

0 hälsningar: