tisdag 5 maj 2009

Blommiga drömmar

Idag damp det ner en reklambroschyr från Blomsterlandet. Där fanns massor av önskeväxter, bland annat Klematis "Nelly Moser" för 99:-. När jag lusläser hittar jag information om växtzon 1-4.

Så här står det om växten:
Klematis tar din trädgård till högre höjder! Storblommiga sorter är åter på modet. Låt dem klättra uppför spaljeér och pergolor, låt dem framhäva en vacker sittplats eller använd de senblomande sorterna till att ge rododendron och andra vårbuskar en andra blomning. Tänk på att rosjord är rätt jord för klematis. Gödslar du dessutom med benmjöl ger du din klematis de bästa förutsättningar.

Hmm... har på känn att våran växtzon är betydligt högre här. Minns inte riktigt vilken, men pröva kan man väl?

Murgröna eller humle? När vi bodde här i Finnäs förut hade vi en humle längs garageväggen som växte sig jättefin. Vi får väl se om det passar på gamla garageväggen, när porten blivit ett litet fönster istället.

Pallkragar fyllda med köksväxter, gräslök och annat smått och gott skulle också gärna finnas här nånstans... kragar har vi gott om! Det kruxiga är ju var allt ska placeras, vi har ju inte gjort nån trädgårdsplanering än!

Äppelträd ska vi pröva ändå, det har gått bra för andra som bor inte så långt från oss så jag hoppas det ska vara värt att testa.

Bild från http://www.blomsterlandet.se/

Smultron nere vid skogskanten vore inte helt fel det heller. Jordgubbar och potatis ska då absolut införskaffas!

Oj, om marken kan bli varm snart så jag kan dra igång!

0 hälsningar: