lördag 31 oktober 2009

Dålig anslutning?

Det har varit stört omöjligt att komma sig in på Blogger idag! Nu lyckades jag komma in så jag får väl se om det går att publicera nåt inlägg.

Pojkarna och jag var i stan igår, hitttade fina vinterjackor och handskar åt dem båda så nu klarar de sig ett tag. De växer som skrutt varje sommar så fjolårets vinterkläder passar aldrig. Hoppas nu dessa räcker över vintern i alla fall. Nya mattor blev det också!?!

Upptäckte att mattorna jag lagt i groventrén passade ännu så mycket bättre i hallen! Så det blev de grå till sist som jag velade över förra gången jag var på Rusta. En beige matta till fick jag lov att köpa, den ena var för lång för den lilla hallen. Bra blev det!

Idag har vi slappat, slappat lite till och så har vi tovat lite. En snögubbe blev det för mig och E gjorde världens sötaste tomte! Jättefin, med ögon och allt.

Älsklingen for iväg för att se på hockey och jag har planer på att umgås med mina garner :-)
En gulsvart socka har jag stickat igår/idag i Järbos nya klubbgarn. Yngste sonen är ju SAIK-fantast så jag får så lov att sticka en socka till så han får använda dem. Provade den på mig också och det är inte klokt att en elvaåring har lika stora fötter som jag? Trettiåttor...redan!

Imorron kväll åker jag och dotra ner till Linköping. Blir en visit på IKEA och säkert en runda på stan. Jag hoppas att det inte är lika kallt där som här hemma, jag tänker inte ta varmaste vinterkläderna på mej. Sist vi var där höll vi på att flyta bort, månadsskiftet juni/juli och det var supervarmt och härligt väder.

På onsdag är vi hemma igen och då ska jag börja första kursen inom hudvårdsjobbet! Längtar...

Ha en bra helg!

"Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen"

torsdag 29 oktober 2009

Djupsömn och uppfinningar

Helt däckad var jag igår kväll! Kom hem efter klockan sex och då var det dags att ta reda på en halv älgkalv vi haft hängandes i slakteriet. Malade köttfärs och diskade bort, sen var klockan redan nio och dags för sängen. Sov som en klubbad inatt så idag är jag fit for fight igen!

Sitter och bokar in hudvårdsvisningar för de kommande veckorna. Är DU intresserad av att bjuda hem några på en "Må Bra kväll" så får du jättegärna höra av dig.

Besiktning av bilen med bara ett baklyse väntar också senare idag, jag tror INTE den går igenom :-)... Men jag måste göra det ändå, annars har vi körförbud när den är lagad. Hoppas inte verkstan behöver så himla lång tid på sej.

Jag har letat som en galning efter en av årets almanackor, en sån som man kan skriva mer än tre bokstäver per dag i och det var inte lätt! På Pappers i stan hade de redan slängt dem och hade bara nästa års framme. Gjorde istället en egen i Excel, den får duga i två månader!

Vet ni var hunden låg imorse då maken steg upp?
- På köksbordet!!!!!!! En trettiokilos vorsteh som tror han är en pytteliten knähund...

"Det verkliga sättet att spilla tid är att räkna timmarna"

onsdag 28 oktober 2009

Nytta och nöje

Idag blir det jobb för hela slanten 8-18, det ska bli så roligt att träffa folk och småprata lite grann.


Det blev sandning i går kväll... men hann vara hemma ett par timmar och fika innan! Jag hade då så trevligt sällskap här hemma till sent på kvällen så det blev bra. Älsklingen fick dessutom med sej en "codriver" i lastbilen :-)


Nästa vecka ska jag börja med ett till jobb, nåt som jag gjort förr och som är väldigt kul! Började planera och boka in i veckan, hudvårdskurser hemma hos värdinnor med gäster. Jag har gått diverse utbildningar i detta ämne och ser fram emot att få pröva på det igen! Produkterna har jag använt själv och vet att de är jättebra.


En ny bok landade i min brevlåda i måndags: Virka amigurumi! Jag deltog i tävlingen på Mias blogg och priset var just denna boken. Nä, inte blev jag segrare, men desto mer nyfiken på vad detta är för något. Såklart beställde jag den, och blev glatt överraskad! Jättefina figurer som man kan virka i nästan vilka garner som helst, gissa om jag ska pröva på detta?


Nä, nu är det dags att göra sej iordning för dagen!

tisdag 27 oktober 2009

Grattis

Idag fyller min älskling trettisju år! Jag ska baka idag och bjuda honom på nåt gott när han kommer hem från jobbet. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir halkigt eller snö ikväll så han måste jobba istället för att vara hemma och fira...

Juntan igår var himla rolig, vi tovade tomtar och hjärtan och jag tror det var minimalt med nålstick i fingrarna. När jag kom hem ångrade jag att jag inte fotade alla små figurer, det hade varit kul att visa för de blev jättesöta! Nästa veckas syjunta missar jag för då är vi i Linköping, jag och dottern. Jag skulle gärna vilja tova en stor tomtegubbe som kan sitta på bron... men det går nog inte för han blir säkert pajjad av Brons. Han älskar att jonglera och bita i mjukisdjur. Kanske man kan spraya på nån doft som hundar inte gillar?
Back to bulldegen!
"Fantasi är viktigare än kunskap"

måndag 26 oktober 2009

Jäkt...

Vilken dag! Jag har haft tusen saker att göra, ärenden och telefonsamtal så tiden har bara rusat iväg. Tänkte baka i eftermiddag till älsklingens födelsedag imorron, men det hinner jag inte. Får baka imorron bitti istället.

Nu iväg på syjuntan - torrtovning av tomtar ska vi ge oss på ikväll!

Jo, vi fick sälja bilen igår. Det kom ett par från Boden och slog till, såå snabbt har jag aldrig varit med om förr när det gäller blocketannonser!

söndag 25 oktober 2009

Vintertid

Wow, vad telefonen har ringt nu på morronen! Vi har satt ut Mercan på Blocket och den verkar vara eftertraktad!!! Hoppas nån pengastinn typ kommer hit och köper den snabbt... jag tycker det är så svårt att beskriva den i telefon :-))

Måste nog snabba mig in i garaget och stajla upp den lite inuti = ta bort pappersskräp från golvet och tömma bagagen.

Har en chokladkaka i ugnen som snart är klar. Den doftar jättegott! Jag kommer dessvärre inte att smaka den, vill leva på hullet ett tag till!

Beslutsångest har jag också idag... kolla här>>

"Tidigare misslyckanden är vägvisare till kommande framgångar"

lördag 24 oktober 2009

Dagens planer

Tvättar idag... jag hatar att sortera både innan och efter tvättning. Men nu är det påbörjat i alla fall och barnen har fått i uppgift att ordna i sina garderober innan de nytvättade plaggen ska läggas in.

Jag har också suttit vid datorn och stickprogrammet Knitware, mätade hunden och tänkte sticka en tröja till honom. Han är så himla frusen av sig men ska absolut vara ute ändå. Får se om det blir nåt av det projektet för han verkar vara för stor för nålantalet i mina stickmaskiner? Handstickning, njaa...

Mätade mig själv också men det var inte lika kul. Tror nog att jag gör som jag tänkte tidigare, stickar åt mig själv i min "smala" storlek så kanske jag blir extra peppad? Har ju faktiskt gått ner nästan åtta kilo nu.

Nu ska jag åka och handla material till skohyllan jag tänkt skruva ihop i groventrén. Delad rundstav och några ribbor som målas i svart. Tror det blir bra!

"Bättre i bland att gå vilse än att inte gå alls"

fredag 23 oktober 2009

Stickrummet




Så har jag äntligen kommit ihåg att knäppa lite bilder på stickrummet. Ja, lager är det ju också i och för sig... Jag trivs som fisken där inne. Det stora strykbordet byggde maken ihop åt mig medan jag hade tygaffären och jag är så glad att det ryms och kan användas. Allt som syns där under är garn som ska packas in i hyllor och ut i webshopen...
Packbord när jag skickar varor, strykbord när jag syr och byter gardiner...helt perfekt!
Och JA, jag tar emot kunder här för de som inte kan eller vill handla via nätet. Ring bara först så jag säkert är hemma.
Trevlig helg på er alla!
"Den som inte kan vad hon vill måste vilja det hon kan!"

torsdag 22 oktober 2009

Syrummet


Så här blev det i sy/pysselrummet. Jag riktigt längtar efter att sätta mig ner och sy mina nya gardiner. Köpte tyget för väldigt länge sen men nu ska det bli av!
Typiskt att blixten avslöjar hundens seckel på fönstret!!! Brorsan hade sängen vid fönstret så där stod Brons ofta för att hänga med i vad som hände utomhus. De korta panelerna ska jag byta ut mot hellånga så småningom.
Nån som vet hur man byter tyg på gungstolsdynorna???

Hur blev det här?

Passar mattorna? Jag har köpt klädkrokar, typ omklädningsrumshängare i svart smide. Lampor har jag inte fixat än men jag och dottern ska förhoppningsvis in en sväng på Ikea när vi åker till Linköping nästa gång.

Blomman vet jag inte, den bara hamnade där!

Klicka på bilden så syns det vad jag skrivit.

Mattor och strömavbrott

Hittade mattor på Rusta igår...denna beiga som heter "Sara". Långa mattor, längre än 260cm hittade jag tyvärr inte så då tyckte dottern att vi kunde ha två såna efter varann istället. Ja, med lite space mellan då. Det blev inte så tokigt. Jag hade beslutsångest om jag skulle välja grå som passar till golvet, eller den beigebruna som passar till väggen. Eftersom det är lite, lite beige i golvet så blev det den. '

Men jag kan fundera lite till för imorron ska jag dit igen, tyvärr. Gillar inte att måsta köra dit två gånger på samma vecka, men tiderna på lasarettet gick inte att tajma ihop till samma dag. Det är alltid samma visa på höstarna, då är det besök efter besök känns det som.

Varför inte sprida ut det lite över året?


Köpte även dörrmattan som har samma namn, den på bilden är dock grön och det är inte den jag köpte! Beige, såklart även den. Jag ska se om jag kan fixa en bild från hallen så jag kan få lite smakråd?



Idag har jag varit hos frissan och gjort en make-over! Mörkbrun skulle jag bli, men i mina ögon är det SVART!!! Jag ville ha en förändring och jag tror detta blir jättebra, måste bara vänja mig först. Och att ögonbrynen numera är mörka... hua, allt på en gång!



Onsdagskvällen blev strömlös, vi fick strömavbrott som alla andra i denna del av kommunen just när vi skulle borra upp hyllorna i syrummet. Typiskt...för när strömmen väl kom tillbaka så orkade vi inte, då lockade sängen mer. Hoppas att det blir av ikväll istället. Brorsans gamla rum ska nu kallas för syrummet istället. Men det är till för alla, allt pyssel ska vi samla där inne. Alla pärlorna till Photopearls som vi har, plattor och tillbehör. Ritpapper och Scrapbookinggrejorna. Hoppas och tror att det blir superbra!!!



Nu måste jag förbereda för middagen!



"Även en tusenmilafärd börjar med ett steg"

onsdag 21 oktober 2009

Halkigt värre

Fy vad det är halkigt!!! Körde sonens ryggsäck till skolan på morgonen och det kändes slirigt hela vägen. Maken är ute och sandar nästan jämt nu känns det som, men det är ju bra. Jag som ska köra till stan idag, med halvdåliga vinterdäck på bilen. Får nog fara i god tid och köra sakta.

Jag ska kolla in Rustas mattsortiment och se om de kan konkurrera med sajten jag hittade på nätet. Längtar så att få klart i groventrén så att barnen kan hänga av sig alla kläder och väskor där istället för i hallen där alla gäster ska gå in. Gillar inte när det blir för stökigt!

Nu måste jag ta en liten paus i handstickandet och ägna mig åt stickmaskinen. Det är en viss manlig person i huset som fyller år nästa vecka och jag har inte klart presenten än. Ska bli klar, för det har jag bestämt!!! Hoppas nästan att det ska sandas några dagar till så han inte kan tjuvkika...

"Framgång består av en serie dagliga små segrar"

tisdag 20 oktober 2009

Grovstickad mössa


Den här mössan kan man kalla supersnabbstickad!!! Köpte ju ett grovt garn hos Sara förra veckan, vaknade rätt tidigt imorse så kvart över sju när dottern for till skolan hade hon den på sig. Det tog ca en timme att sticka den, på stickor nr 9. Ett nystan G-B Hippy gick det åt, men det behövs nog två nystan om jag ska göra en i min storlek.
Nu får jag se om hon blir "rassan" för att jag lägger ut en morgonbild på henne...!

måndag 19 oktober 2009

Snabbstickad

Och vips så blev mammas mössa en FO! Den blev jättebra, måste nog leta om jag har mer Alaska för det passade perfa!!!
Fast det är ingen "hit" att fota en naturvit mössa på en vit skalle! Skulle nog haft tag på en svart också?

Utan hälsteg

Här är en bild på min påbörjade socka utan hälsteg. Mönstret har jag hittat i en stickbok, kommer inte ihåg vilken just nu. Där fanns alternativ för hälsteg också om man vill göra det. Det finurliga med denna är att man bara drar på den och vridningen gör att den passar fint på foten och mönstret blir lodrätt.

Jag skulle tro att denna förblir ett Ufo, för garnet är acryl och inte speciellt lämpligt till sockar. Men roligt att testa mönstret i alla fall!

Fågelvantarna


Mina fågelvantar som jag stickade för snart ett år sen!!! Varför inte göra andra tummen klar och fästa trådarna? Då kan jag ju börja använda dem...

Fuskflätesockan

Så här långt har jag hunnit på sockan i Stepgarnet. Nu syns inte mönstret på bilden men det är jätteroligt att sticka. Gissar att det är ca tio rapporter fram till det är dags att minska för tån. Sen är det en hel socka till att göra...andra sockan känns alltid jobbigare att göra. Kanske man skulle prova att lägga upp på en omgång stickor till och varva båda hela tiden?

Akut


Jag har gjort en bytesaffär med min mamma. Eftersom jag inte är någon höjdare på att virka men det är hennes passion, så har hon lovat att virka min jullöpare. Tidigare har hon gjort en bordslöpare av Järbos panelgardinmönster, i grovt bomullsgarn 8/8(givetvis minskat ner rapporterna annars skulle duken varit väldigt bred). Nu har jag fått för mig att en likadan i rött skulle bli perfekt till jul. Jag hade nog tänkt klara av att virka den själv, med lite tjurskallighet och tålamod skulle det nog gå. Mamma kom på att hon behöver en ny vintermössa och en halsduk men gillar inte att sticka så hon föreslog ett arbetsbyte. Nu behöver ju inte jag duken förrän till advent, men däremot ska mössan vara klar snabbt! Som vanligt...

Rätt garn till mönstret hade jag förstås inte utan jag tog Alaska från Garnstudio, hade kvar ett par nystan i naturvitt. Beskrivningen är från Coats, i garnet Extra Merino Big eller nåt sånt. På bilden nedan syns det hur mössan ska se ut när den är klar. Lite kruxigt är det att sticka 78m med strumpstickor, det är inte mycket kvar av nålarna innan maskorna glider av. Men jag ska försöka överraska henne och sticka mössan direkt! Sen hur jag ska göra halsduken är en annan fråga. Hon hade sett en modell i Cellbes senaste utskick, med tofsar i ändarna, så jag ska försöka efterlikna den så gott det går.


Trevlig fortsättning på dagen!

"Tänk mera på det du vill uppnå istället för det du måste undvika"

söndag 18 oktober 2009

FO´s

Koftan i Moss Space och mössan i Raggi är nu klara för att lämnas till mottagaren. Jag tycker mössan blev himla söt! Garnkonen står i luvan för att "spänna" ut den lite, den rätstickade kanten vill krulla sig inåt lite. Det går förhoppningsvis över när koftan är tvättad och använd ett litet tag.

Hur lägger man in en rad med bilder i kanten? Jag har totalt glömt hur jag hade tänkt, kanske bara gör en länklista till inläggen...?

Roliga söndag

Bullbak idag, revbensspjäll i ugnen och en nötstek i grytan. Det är så skönt att veta att man har fikabröd och massor av kött i frysen. Söndagar är en bra dag att fixa mat och baka. Sen att vi har haft huset fullt av främmande hela dagen förgyller ännu mer! Bullarna har gått åt kan jag säga men tio påsar har lagts i frysen till senare.

Under tiden vi har suttit och pratat över kaffekopparna har jag färdigställt babykoftan och en liten mössa som jag stickade förra vintern. Aviatrix Baby Helmet, engelskt mönster finns att ladda hem här. Funderar på att lägga in mina Ufo´n och Fo´s i sidan här på bloggen. Om jag själv ser dem varje dag kanske jag kommer ihåg att göra dem klara?

Nu ska jag gå och kolla steken!

Helt underbar tolkning

lördag 17 oktober 2009

UFO´s hemma och i stickkorgen

Göra-klart-dag är det idag. Hyllor har äntligen satts upp i kontoret och nu ska jag fylla alla tomma pärmar med papper som ligger i buntar...tråkigt att ha det så. Det blir allt för ofta man lägger papper i fel sorteringsfack, bättre att ha allt i märkta pärmar. Jag har många att hålla reda på, våra privata papper för två hus(än så länge), åkeriets alla pärmar och min egen firmas. Äntligen ska det bli ordning och reda hela vägen.

Bebiskoftan blir nog klar ikväll. Det som inte är så bra med sånt poröst garn är att när man syr ihop plagget med samma garn så blir det löst och så småningom går det av...försiktig får man vara, men jag tycker inte det blir lika snyggt att sy ihop med ett tunnare garn.

Fuskflätesockan är halvstickad, igår gjorde jag det förstärkta hälsteget. Roligt och snyggt blev det också, nu är det bara foten kvar. Varför känns det gå fortare när man stickar mönsterrapporter än bara slätstickning?

Nu ska jag ut i garaget och betsa hyllplanen!

(bilder på stickrummet kommer...:-)

"Framtiden är det enda du kan påverka - se till att den blir som du vill..."

torsdag 15 oktober 2009

Stycka och sticka

Gäsp, vilken seg morgon. Jag har sovit som en klubbad inatt och får nog hinka i mej en hel del kallvatten för att vakna riktigt ordentligt.


Idag blir det styckning av en kvarts tjurkalv och två grisar. Ja inte jag som håller i kniven då, utan det är ett proffs som kommer hit och gör det åt oss. Jag ska "bara" se och lära och sen paketera allt. När allt är klart och lagt i frysen så känner man sig så himla rik! Kött, tunnbröd och vaniljbullar...då behöver man inget mer!


Det finns två bagarstugor i byn där vi bor. Ingen av dem är använda på jättelänge och vi har många "fantasier" om vad som skulle kunna göras av dem. Inte stå och förfalla längre... önskar att jag hade en hemma på gården själv!


Nu är det stickning som gäller för mig varje ledig sekund. Igår kväll började jag på ett par sockar till mig själv i Stepgarnet med Aloe Vera och Jojoba. Har inte testat det än fast jag sålt en hel del av det i shopen. Fingarna blev ju faktiskt mycket mjukare!!! Sockmönstret, finns på Stickas hemsida och jag har totalt missat att det finns så många fina mönster och tips på där! Sara hade fått en utskrift av en kund och ger alla som köper garn en egen utskrift. Smart! Bra reklam för designern också, Helene Walllin. Mycket fina sockar och jätteroligt mönster!!!

Förresten så fick jag med mig en hel sopsäck med garn från Sara igår...glittrigt, lite tjockt garn mm. Behövde jag mer?

Fick en fråga från en bloggläsare om inte stickrummet var klart? Det är det ju men jag har missat att visa klart-bilder. Ska fixa det!

"En liten bit i taget och du kommer mycket långt"

onsdag 14 oktober 2009

Dagens utsikt


Förbaskade hundturk, han är helt galen nu då granntiken är i löpen. Välter blommor och lampor samt kladdar på fönstren... Kastrering?
En bild från gårdagens utsikt, jag fann äntligen mina älskade favoritgardiner så de hänger nu i köksfönstren.

Idag ska jag till stan och göra en massa olika ärenden, måste nog göra mig klar och dra iväg!

Ha det gott!

Mjukt och skönt

Stickandet gick av bara farten igår! Hann med fyra av fem delar till bebiskoftan igår. Mjukt och skönt är garnet och det var svårt att lägga ifrån sig stickorna och krypa isäng. En vante till dottern stickade jag också av samma garn. Synd, mycket synd att detta garnet inte finns kvar att beställa mer av. Det är samma sträckning som Garnstudios Eskimo och Kinnas Naturull.

Jag har börjat på den andra ärmen, sen ska delarna sys ihop och en huva ska stickas dit, blåa fina knappar ska jag sätta fast...hoppas lillemannen blir nöjd :-)


Vantens söm, ganska osynlig va?

Färdigstickad men ej ihopsydd.
Den stickas på raka stickor.
Mönstret syns där i bakgrunden...

tisdag 13 oktober 2009

Sticklust och bebisdoft

Biten av sticksuget, jag stickar och stickar...idag har jag varvat pappersjobb och grisslaktsåskådning med stickning. Mjukt och skönt, tjockt garn som ska bli en kofta till en liten bebiskille. Bakstycket och nästan ett framstycke har hunnits med. Stickor 8 så det går snabbt som attan.

Nu ska jag ta mig en kompiskväll och fara iväg alldeles själv, sen ska jag snusa bebisdoft innan jag åker hem till soffan igen och stickar resten! Andra framstycket, huva och två små pytteärmar...åh, vad jag är glad att sticklusten kommit igen!

Garnet till bebiskoftan?

Moss Space från Marks & Kattens i färgen pastellblå/vit/blekrosa...

Mattproblem

Nu har jag hittat till en riktigt bra sajt med mattor! Tack Prizilla för länken, den här som heter "Circle" fastnade jag för direkt. Men passar den till golvet? Jag kom på när vi börjat lägga att det är ett knepigt mönster för att passa in med en matta...



Finns i 70x400
Sen fanns den visst i enfärgat brunt också, undrar om det är samma bruna färg på dem eller om den enfärgade är lite gråare i verkligheten också?

Finns i 70x450

Sen var det ju det där med plastmatta också. Borde man ha en gummerad gångmatta i en hall där det kan bli lite vått efter skor och sånt? Enligt Prizilla så ligger hennes mattor stadigt kvar på golvet trots hundar och "gubbar" och det gillas starkt! :-)

Undrar om man kan beställa färgprover...?

måndag 12 oktober 2009

Skridskoåkning och bak

Bakar idag. En speciell utmaning är att det ska vara glutenfritt. Vi har syjunta hos mig ikväll och jag vill absolut kunna bjuda på nåt gott som alla kan äta. Jag hittade en mycket bra recept på glutenfritt här. Nougatkakor, cheeskake och en bärpaj hade jag tänkt det skulle bli...

Min lillebror(en av de tre) fyller sjutton år idag! Grattis!!! Kanske han också får en tårta som den syster fick...:-)

Tänk att snön ligger kvar än. Det sas ju på väderleksrapporterna innan helgen att det skulle komma plusgrader igen. Inte då här i alla fall. Isen håller på att lägga sig över sjön, jag hoppas verkligen att vi får en bra is i år så man vågar sig ut på den. Det brukar ju oftast ha varit så att snön kommer i mängder innan någon isskorpa hunnit bildas. Barnen provåkte skridskor nere i viken igår, det gick visst bara fint! Ska ner och kika på dem nästa gång det blir dags.

Nä, nu ska jag dra på lite värme och starta ugnen.

Ha det gott idag!

PS: Nån som vet av en gångmatta som passar till nya hallen?...

söndag 11 oktober 2009

Till min syster

Har jag bakat en tårta på hennes födelsedag.
Grattis Jenny på 34-årsdagen!

Hipp, hipp, hurraaaaaaaa!

Syns skillnaden?

Så här såg det ut i våras...
...och
...så här ser det ut nu!
Äntligen!!! Nu fattas bara att vitmåla garderobsdörrarna
och innerdörrarna. Sen ska det upp hängare för kläderna
på högersidan. Vi funderar på att ställa ett avlutat skåp
till vänster, men det är osett om det blir bra.
Nu, middag!

lördag 10 oktober 2009

Ny boklängtan


Igår kom min andra bok från bokklubben jag är med i. Den första var "Jenny" av Jonas Gardell men den har jag inte läst än. Denna däremot är jag mycket sugen på att börja med. Läs här vad som berättas om den från AdLibris:

"En roman om familjerelationer och lojalitet. Om ett ofrivilligt möte mellan en femtioårig kvinna och en ung pojke som båda har vänt livet ryggen. Och hur det där livet tränger sig på och tvingar oss att ta reda på vad som verkligen spelar roll i den här världen.

Susanne har tagit en time out. Hon har dragit sig undan livet, alla de vardagliga sammanhangen och kraven. Nu vill hon ha tid bara för sig själv, bara vara med sig själv. Hon har längtat efter det, rofylldheten i stugan, att skapa något som bara är hennes. Hon har lämnat allt. Det hände ganska plötsligt. När hon förlorar sitt chefsjobb och erbjuds ett ettårigt avgångsvederlag bestämmer hon sig för att göra det hon drömt om länge, packar väskan, slänger mobiltelefonen och tar bilen till sitt torp på landet. Hon lämnar jobb, ett kärlekslöst praktiskt familjeliv med man och tre bonusbarn. Hon har alltid varit den duktiga, den som anpassar sig och inte bråkar. Hon har också varit mycket ensam i sitt tidigare liv. Nu ska hon vara själv på sina egna premisser.

Men fristen från omvärlden blir kortvarig. Hennes syster Louise ringer en tidig morgon. Det kan bara betyda problem. Hennes syster betyder alltid problem. De är varandras motsatser. Som två sidor av ett mynt. Men de är systrar, i ett och samma blodomlopp. Louise ber Susanne att ta hand om sin femtonårige son Jonas. Hon måste, för de ska vräkas, berättar Louise. Det ska bara handla om en kort tid. Medan Louise får ordning på sina skulder och sitt röriga liv. Så möts de. Varken Jonas eller Susanne vill ha varandras sällskap, men de har inget val. Jonas är en blek och trulig tonåring. Misstänksam och avståndstagande. Han har inte bett om det här. Det har inte Susanne heller, men hon måste återigen vara den duktiga och ansvarstagande vuxna. Men Susanne är inte längre säker på att hon varken kan eller vill det. Och Jonas var en gång en kär systerson som hon satt barnvakt åt och gullade med.

Hur mår han egentligen, och varför går han inte i skolan? Så småningom börjar Susanne inse att saker och ting inte är vad de verkar vara. Vad händer i Louises liv, egentligen? Är det som Louise säger, eller har hon andra, hemliga planer?"

Välkommen vinter

Solen skiner från blå himmel idag också. Det är fortfarande kallt så snön ligger kvar. Det är faktiskt jättevackert ute! Nu hoppas jag att snön stannar för vintern fast enligt väderprognosen ser det ut att bli plusgrader nästa vecka... suck! Aldrig är man då nöjd.

Jag ska jobba ett par timmar idag, det blir ett skönt avbrott i allt stök här hemma. Få prata med folk och andas lite social luft. Sen vad kvällen bjuder på är fortfarande oklart, skulle tro att det bli lika lugnt som igår. Slapp framför teven, ikväll är det visst andra avsnittet av Körslaget. Missade premiären förra helgen så det blir nog så att vi kikar på det.

Nu måste jag gå ut och rensa flaket på pickupen. Fullt med förrådsgrejor från gamla huset som ska gås igenom (läs slänga skiten).

Ha en fin dag alla!

fredag 9 oktober 2009

Bäddsockan


Jag hann sticka ganska mycket på sockan igår när jag åkte lastbil, satt djupt koncentrerad och räknade maskor och mönster. Mycket kul! Nu vill jag gärna hitta fler strumpmönster med spets.
Det syns lite dåligt på bilderna, den senare blev lite för blixtig men dottern fick vara "fot"modell igår kväll då ljuset var lite skumt.
Har också hamnat i funderingar över detta agurugami eller vad det nu hette, är väldigt nyfiken... men vet att jag brukar sällan ha tur i lotterier så det är nog bäst att jag beställer ett exemplar och förkovrar mig.
Hittade även tre pysselpaket från Karin Mannerståls Scrapbook-klubb. Jag har inte använt nåt ur paketen så nu finns det massor av material, bara att sätta igång då? Tror nästan att jag överlåter det till dottern för jag kan ju inte börja med allting heller!
Ha det!
(Radbrytningen fungerar inte nu heller...gaaaah!)

torsdag 8 oktober 2009

Bullispudding

Vi ska äta makaronpudding till middag idag. Ett recept som jag fick när jag gick skola i Lycksele för hundra år sen, av min kompis Helena. Jag kallade henne för Bullis för hon hade en jacka som det stod Bullmeken på som hon fick i gymnasiet. Livsmedels tror jag hon gick...

I alla fall så var hon superduktig på att laga mat, göra goda mackor och bjuda på. Det här är hennes recept på makaronpudding. (Inte ändrat ett enda dugg på 18 år):

Kokta snabbmakaroner i två lager, makaronerna ska sockras mellan varven. I mitten en korvröra som man stekt i förväg; 1 paket Hot Dogs grillkorv i småbitar, 1 paket klippt bacon och en liten hackad lök. Riven ost ska också vara mellan.

Makaroner, socker, korvröran, riven ost, makaroner och socker igen.

Sist vispar man ihop 3 ägg och ca 3-4 dl mjölk med salt och peppar. Häll ovanpå och strö över mera riven ost och ströbröd.

In i ugnen på 225grader till ytan blivit ljusbrun.

Den här maten är ju absolut IG. Inte GI :-)

Nu får vi se efter maten om vi hamnar i sockerkoma eller om vi orkar göra ett ryck i groventrén. Listerna är inte ditsatta för de är omålade än. Har som inget bra ställe att hålla till på, i garaget är det ju inte direkt dammfritt...

Annars är det säkert nåt bra på teve ;-)

Sockprojekt

Golven är nyskurade, tvättmaskinen och torktumlaren jobbar på så nu ska jag ut och njuta av solen lite.

Hade faktiskt trott att snön skulle smälta bort, jag har som vanligt lite jobb kvar ute. Har ännu inte fixat ris till äppelträden och sen skulle de ju märkas ut för skoterkörarna också. Men det kommer nog en dag snart när det blir gjort.

Ska följa älsklingen på en tur med lastbilen sen, då tar jag med mig min sockstickning. Stickar bäddsockor med spetsmönster i brunt Top Wool från Marks & Kattens. Mönstret är jätteroligt, fastnar nästan direkt så man slipper kika på mönstret hela tiden. Det är ett jättegammalt mönster och garnet i beskrivningen har varit borta sen länge. Nån som vet hur länge upphovsrätten på såna mönster gäller? Skulle vilja dela med mig av det...:-)

onsdag 7 oktober 2009

Syjunta

Första syjuntamötet ikväll, oj vad många idéer det dök upp. Tovning, testa olika sticktekniker, ljusstöpning och må bra kvällar... ser redan fram emot nästa möte!

Snön ligger fortfarande kvar med lite skare ovanpå. Jag trodde faktiskt idag att det skulle töa bort så som det droppade från taken. Älsklingen är ute och sandar ikväll också, hoppas det inte blir så sent så han får sin sömn han med.

Nu ska jag söka fram lite handarbetsböcker och fantisera mig bort!

Ha det...

Dagens utsikt


tisdag 6 oktober 2009

Ny iskaka...


...igen! Grrrrrrr

Biffgryta och ris

Jag gjorde en restgryta till middag idag och barnen älskade den! En av sönerna sa att du måste skynda dej skriva upp hur du gjorde, till nästa gång...:-)

Så här gjorde jag:

Ca 3hg lövbiff(som blev kvar sen lördagens kinagryta) strimlades och frästes i stekgryta tillsammans med två klyftade lökar och en burk skivade champinjoner. Kryddade med salt, svart- och vitpeppar, en liten pjött tomatpuré och en lika liten skvätt kalvfond. Satte igång risgrytan och när riset var klart hade köttet puttrat lagom länge i stekgrytan så då hällde jag över ca 2dl grädde och middagen var klar!

Det blev så gott att inte en smula blev över sen vi ätit oss mätta!

Hjärtans gärna

Solen skiner, himlen är klarblå och marken frusen och fläckvis vit. Inne får vi skön värme från elementen. Härligt! Jag sitter vid datorn och bråkar med ett köpekontrakt och lösenfaktura, det vill tjorva lite men jag har mailat köparens bank så jag hoppas det blev rätt till slut.

Det är långbeneskranken som är såld...får man säga äntligen?


Jag gjorde ett fynd i potatispåsen från ICA. Visst är det ett sött litet hjärta?
Blir gott med senapssill och ägg till lunch.


Sen ska jag förhoppningsvis få en liten stund över till att sy ihop babykoftan jag har stickat. Den här>>

torsdag 1 oktober 2009

Elstängsel

Oj, vilken dag!

Har hunnit massor, veckostädningen och mera flytt från gamla huset. Dessutom har vi haft trevligt främmande ikväll. Tänk att det redan är fredag imorron. Veckorna går så himla fort att snart hinner man inte med.

Jag har missat Idol ikväll men hoppas kunna se reprisen sen, nu ska jag packa upp mina kongarner och drömma mej bort en stund innan det är dags att koja!

Förresten, tänkte fråga en sak...

Hur lär man en hund att INTE krafsa på dörren när den ska in eller ut? Våran Brons är helt hopplös. Han kan stå och krafsa en bra stund innan han ger upp och inser att dörren är låst. Sen går han tillbaka och upprepar proceduren tio minuter senare. Detta gäller både in- och utsida av dörren. Eller dörrarna kanske jag ska säga, om han misslyckas på en så går han till den andra ytterdörren.

Vi gjorde en grej ikväll, kopplade stängselapparaten från grishuset till dörrhandtaget. Väntade... och väntade... han visste nog att det var nåt i görningen för han låg platt på golvet och bara kollade på dörren. Sen så gjorde han ett försök att komma sej ut, men gav upp då vi alla blev väldigt intresserade av att se på.

Flyttade trådarna till andra dörren, samma procedur... kanske det funkar.

Men inte hoppade han lika högt som han gjorde i somras, första gången i grishagen - eller sista gången kanske jag ska säga. Han var helt galen i grisarnas foder.

Kanske det finns nån annan idé, jag har ju tänkt måla om en av dörrarnas insida men tänker INTE göra det så länge han klöser som han gör.

Dubbelarbete?

Jag har märkt att det är svårt att kommentera i den här bloggen... när jag klickar på skicka kommentar får jag ett felmeddelande. Klickar jag bara på knappen igen så går det bra!

Nån som försökt men inte lyckats?

Klicka en "extra" gång och kommentera GÄRNA!